Košarka

Partizan dočekuje Real u četvtom meču, druga "meč lopta" za crno-bele

Komentari

Autor: Tanjug

04/05/2023

-

09:00

Partizan dočekuje Real u četvtom meču, druga "meč lopta" za crno-bele
Partizan dočekuje Real u četvtom meču, druga "meč lopta" za crno-bele - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Košarkaši Partizana večeras od 20.30 sati u "Štark areni" dočekuju Real Madrid i imaju drugu "meč loptu" za plasman na Fajnal-for Evrolige.

Crno-beli vode u četvrtfinalnoj seriji plej-ofa 2:1, nakon što su Madriđani pre dva dana pobedili u Areni i vratili se u igru posle dva trijumfa srpskog tima u glavnom gradu Španije.

Utakmica će zbog tragedije u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" početi minutom ćutanja, a neće biti muzike, ni spektakla, kao u trećem meču.

"Plej-of je uvek takav, igra se na svaka dva dana. Utisak je isti. Imali smo jednu od lošijih utakmica poslednjih meseci, igrači su svesni toga. Znamo svi koliko je Matijas Lesor važan za naš tim, ali smo i bez njega bili u egalu. To je to. Moramo kvalitetnije. Treba shvatiti da je utakmica 40 minuta. Znamo da je ispred nas velika šansa", izjavio je trener košarkaša Partizana Željko Obradović.

Lesor se vraća u tim nakon suspenzije, ali osim kapitena Kevina Pantera, koji ima još jedan meč kazne, neće biti ni Alekse Avramovića. Sa druge strane, Real će biti jači za Gabrijela Deka.

"Aleksa je povredio ruku i on će ići na operaciju u petak, to je samo druga ruka, ali ista stvar kao i prošle godine kada se povredio, pretpostavke da će biti manja pauza, ali ja ne bih sad o tome. Desilo se opet Aleksi nažalost. To je deo svega ovoga čime se mi bavimo", istakao je Obradović.

Ukoliko Partizan pobedi u polufinalu Fajnal-fora u Kaunasu igraće protiv Barselone, koja je ukupnim rezultatom 3:0 eliminisala Žalgiris.

Komentari (0)

Sport