Košarka

Glavno individualno priznanje Evrolige u rukama Saše Vezenkova: Bugarin je MVP sezone

Komentari

Autor: Euronews

18/05/2023

-

12:37

Glavno individualno priznanje Evrolige u rukama Saše Vezenkova: Bugarin je MVP sezone
Saša Vezenkov - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Posle i te kako zanimljivih četvrtfinalnih okršaja Evrolige, uskoro će biti poznat novi šampion Evrope u košarci. Za tu titulu boriće se u Kaunasu Olimpijakos, Barselona, Real Madrid i Monako.

Evroliga je prethodnih dana podelila niz priznanja, a neka, poput onih za potez sezone i najlepše zakucavanje, pripala su igračima Partizana Danteu Egzumu i Alenu Smailagiću. Matijas Lesor je uvršten u idealnu petorku…

Glavno individualno priznanje za najboljeg igrača sezone pripalo je Saši Vezenkovu. Bugarski as je ove sezone briljirao u dresu Olimpijakosa i zasluženo je poneo MVP nagradu. Na predstojećem Fajnal foru biće glavni adut velikana iz Pireja.

Olimpijakos je osvojio prvo mesto u regularnom delu sezone u Evroligi, a potom je u četvrtfinalu plej-ofa eliminisao Fenerbahče. Grčki klub će u polufinalu završnog turnira Evrolige u petak igrati sa Monakom. U drugom polufinalu sastaće se Real i Barselona. Vezenkov je ove sezone prosečno postizao 17,2 poena i imao je 6,8 skokova po utakmici. Njegov prosečni indeks korisnosti je 21,2. 

Vezenkov je treći igrač Olimpijakosa koji je proglašen za MVP Evrolige posle Miloša Teodosića (2010. godine) i Vasilisa Spanulisa (2013).

Komentari (0)

Sport