Košarka

Boston slavio u Majamiju i izjednačio na 3:3 u seriji

Komentari

Autor: Euronews

28/05/2023

-

08:31

Boston slavio u Majamiju i izjednačio na 3:3 u seriji
Tanjug/AP Photo/Rebecca Blackwell - Copyright Tanjug/AP Photo/Rebecca Blackwell

veličina teksta

Aa Aa

Košarkaši Bostona su nakon tri poraza vezali tri pobede u seriji protiv Majamija, pošto su u noći između subote i nedelje na gostujućem terenu slavili uz zvuk sirene rezultatom 104:103 (34:29, 23:24, 22:19, 25:31).

Na taj način, Seltiksi su postali tek četvrti tim u istoriji koji je u plej-of seriji NBA lige uspeo da nadoknadi zaostatak od 0:3, a sada će na svom terenu imati priliku da napravi potpuni preokret i upiše se u istoriju.

Gosti su tokom većeg dela meča diktirali ritam i imali prednost, ali je domaćin uspeo da se vrati u igru pred kraj i načini završnicu veoma uzbudljivom.

Samo nekoliko sekundi pre isteka vremena, Džimi Batler je pogodio za poen prednosti Hita i Bostonu je ostao poslednji napad. Odgovornost je preuzeo Markus Smart, koji je šutirao za tri poena i promašio, ali je ofanzivan skok zabeležio Derik Vajt i svojim poenima doneo pobedu svom timu.

Najefikasniji igrač na meču bio je Džejson Tejtum sa 31 postigutim poenom, 12 skokova i pet asistencija, dok je u redovima Majamija najraspoloženiji bio Batler sa 24 poena, 11 skokova i osam asistencija.

Sedmi i odlučujući duel igraće se u Bostonu a zakazan je za utorak ujutru, 02.30 (TV Arena 1 Premium).

Komentari (0)

Sport