Košarka

Kada vidim koliko je Srba u svetu: Jokić oduševljen podrškom sa tribina u velikom finalu NBA lige

Komentari

Autor: Euronews

07/06/2023

-

08:36

Kada vidim koliko je Srba u svetu: Jokić oduševljen podrškom sa tribina u velikom finalu NBA lige
Nikola Jokić - Copyright Tanjug/(AP Photo/Marta Lavandier)

veličina teksta

Aa Aa

Košarkaš Denvera Nikola Jokić govorio je na konferenciji za medije pred treću utakmicu velikog NBA finala protiv Majamija, koja se igra večeras na Floridi od 02:30 časa uz direktan prenos na TV Arena 1 Premium.

Rezultat u seriji je trenutno 1:1. Ekipa iz Kolorada slavila je u prvom okršaju, da bi nakon pada forme u poslednjoj četvrtini, izgubila drugi susret, pa će u Majamiju biti pred imperativom pobede. 

Na konferenciji za medije as Nagetsa odgovarao je na brojna pitanja novinara, a jedno od njih bilo je vezano za srpske navijače, koji u velikom broju uživo prate finalnu seriju i bodre svog reprezentativca. Jokić ne krije da mu pažnja sunarodnika itekako prija.

"Navijači stvarno dolaze na utakmice, donose srpske zastave, skandiraju moje ime i razgovaraju sa mnom na mom jeziku. Mislim da je to stvarno kul. Kada vidim koliko je Srba u svetu i kako i dalje dolaze i donose zastave i navijaju za mene... To je zaista lepo. Lepo je igrati pred njima. I mislim da je to stvarno kul", rekao je Nikola.

Novinare je zanimalo odakle mu inspiracija za ono što radi na parketu, kao i da li prati ostale sportove.

"Samo igram košarku, nemam inspiraciju od drugih igrača mogu da im se divim i poštujem, ali to su drugi sportovi i ma koliko bilo super da ih upoznam nisu mi inspiracija", podvukao je Jokić.

Osvrnuo se na kvalitete rivala, ali i na detalje koje treba promeniti u odbrani u nastavku serije.

"Pobedili su nas prošlu utakmicu, gde su stvarno bili bolji od nas. Nadam se da ćemo za ovu utakmicu da popravimo komunikaciju na terenu najviše i da ćemo biti mnogo bolji defanzivno, a samim tim ako napravimo nekoliko odbrana zaredom, imaćemo prilike da trčimo malo više u napadu, da ubrzamo igru što će nam pomoći", rekao je srpski as.

Komentari (0)

Sport