Košarka

Nikola Jokić i njegovi Nagetsi jure novi brejk u Majamiju

Komentari

Autor: Euronews

09/06/2023

-

12:59 >> 13:58

Nikola Jokić i njegovi Nagetsi jure novi brejk u Majamiju
Nikola Jokić i njegovi Nagetsi jure novi brejk u Majamiju - Copyright Tanjug/AP Photo/Rebecca Blackwell

veličina teksta

Aa Aa

Četvrta utakmica NBA finala između Denvera i Majamija na programu je večeras od 02:30 sata uz direktan prenos na TV Arena 1 Premium. Ekipa iz Kolorada vodi 2:1 u seriji protiv Hita i samo joj dve pobede nedostaju do prve titule u istoriji.

Nagetsi su bez većih problema na krilima devetog tripl-dabl učinka Nikole Jokića, slavili u prvom okršaju 104:93, da bi u drugom meču dozvolili brejk Majamija (111:108) uprkos još jednoj sjajnoj večeri srpskog asa, kome ni 41 poen nije pomogao Nagetsima da izbegnu poraz u "Bol Areni". Međutim, ekipa Majka Melouna napravila je izmene u taktici za treći meč, gde je još jednom uverljivom partijom momka iz Sombora, uz sjajnu rolu Džamala Mareja uspela da vrati brejk (109:94) i prednost domaćeg terena.

Za razliku od prvog duela, gde ekipa sa Floride nije imala rešenja za ofanzivnu taktiku Denvera, Majami je u drugom meču "promešao karte u odbrani" i pronašao način da zatvori Džamala Mareja i ostale igrače Majka Melouna na spoljnim pozicijama, što im je uz odlične procente šuta sa distance (17/35), donelo brejk u Koloradu.

U trećoj utakmici, Majami je pokušao da ponovi istu taktiku protiv Denvera, ubacivši iskusnog veterana Kevina Lava da čuva Jokića od starta, kako bi Bem Adebajo ostao pod košem da pazi na Erona Gordona, ali su Nagetsi pronašli rešenje i za tu postavku rivala.

 

 

Gotovo celo prvo poluvremene, lopta je bila u rukama Jokića i Mareja, koji su prepoznatljivim pik-en-rolom, pravili velike probleme Batleru i Adebaju u reketu, da bi na kraju utakmicu završili sa po istorijskim tripl-dabl učinkom. Plan je bio da se ograniči Marej na perimetru, kao i da se zaustavi Jokić na visokom postu i prepoznatljiv protok lopte Nagetsa, ali je dvojac Denvera bio jednostavno, previše dobar.

Nikola je završio meč sa 32 poena, 21 skokom i 10 asistencija, dok je Marej imao skor 34/10/10. Bio je to njegov drugi tripl-dabl učinak u karijeri. Uz njih, sjajnu rolu imao je i primarni defanzivac Eron Gordon, kao i Kristijan Braun, koji je svojom agresivnošću doneo vetar u leđa gostima u poslednjoj četvrtini.

Tradicionalno, Majami igra sjajno u odlučujućih 12 minuta, što su pokazali tokom čitavog plej-ofa, kao i u prethodne dve utakmice sa Nagetsima, ali su poslednji put zakazali. Batler nije imao otvorenih pogleda, Adebajo se mučio da dođe do svojih pozicija, klupa predvođena Dankanom Robinsonom i Kajlom Laurijem dala je neki doprinos, ali je sve to bilo nedovoljno da bi se savladala ovako napadački potentna ekipa poput Denvera.

Četvrta utakmica NBA finala igra se u Majamiju, dok je naredni duel na programu 13. juna od 02:30 u Denveru. Sve utakmice biće prenošene direktno na kanalima TV Arena sport.

Komentari (0)

Sport