Košarka

Navijači Denvera na ulicama slave NBA šampione: Jokić pozdravljen skandiranjem "MVP" i srpskim zastavama

Komentari

Autor: Euronews

15/06/2023

-

18:52

Navijači Denvera na ulicama slave NBA šampione: Jokić pozdravljen skandiranjem "MVP" i srpskim zastavama
Navijači Denvera na ulicama slave NBA šampione: Jokić pozdravljen skandiranjem "MVP" i srpskim zastavama - Copyright EPA-EFE/BOB PEARSON

veličina teksta

Aa Aa

Više od 100.000 navijača Denvera izašlo je na ulice tog grada u američkoj državi Kolorado da pozdrave Nikolu Jokića i njegove saigrače, nove šampiona NBA lige.

Denver Nagetsi postali su NBA šampioni u noći između ponedeljka i utorka kada su pobedili Majami, a slavlje u Koloradu ne prestaje.

A danas je to slavlje krunisano paradom kroz grad, ekipa je krenula od Union stanice, išlo se celom dužinom 17. ulice, a ruta je završena ispred Sivik Central Parka, gde je bila postavljena bina.

Igrači su se vozili na vatrogasnim kamionima, a zanimljivo je bilo videti i raspoloženog Nikolu Jokića, koji nije tako delovao na konferenciji nakon osvajanja titule, kada je saznao za vreme parade, jer kako kaže, u nedelju mora da bude kući i isprati trku svog konja.

 

 

Bio je srpski as kao i po običaju sa porodicom, na prvom kamionu, na kome je bio i trofej namenjen šampionu. Pored Jokića bio je i njegov "partner u zločinu", Džamal Marej, koji je poput deteta udarao semafore ispod kojih je kamion prolazio.

 

Zbog velikog broja navijača, vatrogasni kamion nije mogao da skrene u ulicu koja ide ka gradskoj većnici, pa su se Jokić i Mari prebacili u oklopno vozilo američkih jedinica.  Oko njih patrolira veliki broj specijalaca.

 

 

U jednom momentu desila se i neprijatna situacija kada je Jokićeva supruga pogođena limenkom u glavu, ali prema prvim informacijama ne bi trebalo da je ozbiljnije povređena.

 

 

 

Drugi u redu bili su Kentejvijus Koldvel-Poup i Eron Gordon, koji su odradili i jedan mini intervjui, KCP je bio u ulozi novinara, a Gordon se zahvaljivao navijačima koji su izašli na ulice da pozdrave svoje heroje.

Potom je kamion na kome je bio Jokić zastao, a onda se Denverom orilo "MVP, MVP, MVP" što je Nikola pozdravio aplauzom.

Među okupljenima na ulicama Denvera viđene su i srpske zastave. Američki mediji navode da je na ulicama Denvera bilo više od 100.000 ljudi.

Komentari (0)

Sport