Košarka

Bogdan bodrio Jokića, a zna i zašto je uspeo: Sreća da nije igrao za "večite"

Komentari

Autor: Euronews

17/06/2023

-

16:00

Bogdan bodrio Jokića, a zna i zašto je uspeo: Sreća da nije igrao za "večite"
Instagram/printskrin/BogdanBogdanović - Copyright Instagram/printskrin/BogdanBogdanović

veličina teksta

Aa Aa

Američko košarkaško tlo još podrhtava od zemljotresa finalne serije NBA lige, tačnije od neverovatnih patija Nikole Jokića u dresu Denvera, jer bez zvanično najkorisnijeg aktera plej-ofa i pet mečeva sa Majamijem teško da bi se Nagetsi posle 47 godina postojanja prvi put uspeli na šampionski tron. 

Tako su maestralne partije 28-godišnjeg Somborca ne samo ove sezone već poslednjih nekoliko godina njegove karijere u Sjedinjenim Američkim Državama pokrile dobar deo razgovora autora tamošnjeg popularnog podkasta Brajana Vindhorsta sa srpskim reprezentativcem i Atlantinim bekom Bogdanom Bogadnovićem. 

"Zaista deluje nerealno, neverovatno. Znam ga od početaka. Upoznali smo se kod zajedničkog prijatelja, igrali smo plejstejšn i on se pojavio. Bio je tih i miran. Nismo ni pomišljali da će za nekoliko godina da postane šampion. Neverovatno je bilo videti ceo taj proces, podršku porodice i tima, svedočiti u kom stanju duha su svi članovi porodice, braća,...Prelepa slika sporta", počeo je priču Bogdanović.

Bivši košgeter Partizana, Fenerbahčea i Sakramento kingsa imao je i zanimljivo zapažanje u vezi razvojnog puta debeljuce u tinejdžerskim danima, koji je preskočio igranje za večite rivale i rast u nekom od evropskih klubova, jer je direktno iz Mege otišao u klub iz Kolorada. Ostalo je istorija. 

"Dobar šuter, visok, ume da doda. To je to. Hajde da vidimo šta može? Ali, to kako kontroliše utakmicu pokazuje primerom kako bi trebalo košarka da se igra. Razmišlja svake sekunde na terenu. Čak i ranije je non-stop radio. Nije zabušavao na terenu. Otvorio je put različitim momcima iz SAD i Evrope, jer je trend bio da moraš da igraš za velike klubove kako bi pokazao svoju veličinu. Imao je sreću da nije igrao za Partizan i Zvezdu, samim tim da mora da pobeđuje kao mlad igrač, što je mnogima teško na početku. Išao je drugačijim putem, mislim da ni on ovo nije očekivao".

Nikola Jokić je dva puta proglašavan za MVP-a regualrnog dela NBA sezone, ali nikada nije pokazao specijalnu emociju tim povodom. Nije čak ni posle osvajanja titule, šta više uzbuđenija su bila njegova porodica i navijači nego on koji je alfa i omega novog američkog vladara igre pod obručima. Ljudi to tumače na razne načine, a Bogdanović imao svoj stav. 

"Mislim da on kaže ono što zaista oseća. NBA je pozornica puna slobode. U Evropi sa takvim izjavama ne bi dobro prošao. Mislim da je to osećao sve vreme od dolaska, da u početku niko nije zbog toga želeo da priča sa njim. On je to prihvatio i sada kad svi hoće da ga nešto pitaju i razgovaraju, on ne želi. U pravu je zbog toga", zaključio je Bogdanović o svom kolegi i prijatelju. 

Komentari (0)

Sport