Košarka

Jokić je mnogo bolji od Birda! NBA legenda se poklonila srpskom asu - pakleno je spor, ali...

Komentari

Autor: Euronews

26/06/2023

-

18:06 >> 18:08

Jokić je mnogo bolji od Birda! NBA legenda se poklonila srpskom asu - pakleno je spor, ali...
Denis Rodman - Copyright AP/Willy Sanjuan

veličina teksta

Aa Aa

Legendarni NBA košarkaš Denis Rodman pohvalio je Nikolu Jokića, istakavši da je centar Denvera mnogo bolji igrač od nekadašnjeg asa Seltiksa Lerija Birda, koji je sa slavnom franšizom iz Bostona osvojio tri šampionska prstena.

Bivši igrač Čikaga gostovao je nedavno u podkastu Gilberta Arenasa, gde je pored uobičajenih razgovora o NBA ligi, izdvojio koju reč o srpskom centru, koji je nedavno nakon osvajanja NBA lige sa Denverom, postao tema svih svetskih medija.

Ime momka iz Sombora pominje se gotovo na "svakom ćošku", često je tema brojnih američkih podkasta, a na jednom od njih gostovao je petostruki šampion sa Bulsima, koji je bio toliko oduševljen partijama srpskog asa u plej-ofu, da je Jokića uporedio sa Birdom. I ne samo to, otišao je korak dalje istakavši da je centar Denvera već sada bolji igrač od legendarnog krila Seltiksa...

 

"Da je Bird igrao u ovoj eri, mislim da bi bio u Evropi. Bio bi negde tamo. Njegova igra je bila pogodna za Boston u to vreme. Osamdesetih... Današnji svet, dođavola ne! Ne potcećnjujem ga jer je bio sjajan igrač u to vreme, kao i ja, ali nema teorije", rekao je Rodman i dodao:

"Mislim da je klinac iz Denvera (Nikola Jokić) mnogo bolji. Bože, on je pakleno spor. Ali, mislim da je bolji od Lerija Birda. Mislim, u današnje vreme, da", zaključio je jedan od najboljih skakača NBA lige svih vremena.

Komentari (0)

Sport