Košarka

Košarkaši Srbije protiv Brazila imaju generalnu probu pred Mundobasket

Komentari

Autor: Euronews

21/08/2023

-

09:53

Košarkaši Srbije protiv Brazila imaju generalnu probu pred Mundobasket
MN Press - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Oseća se miris Mundobasketa je počinje za četiri dana u Japanu, Filipinima i Indoneziji, a košarkaši Srbije danas od 14.00 časova u Šenženu (Kina) imaju generalnu probu protiv Brazila, na Kupu solidarnosti.

Izabranici Svetislava Pešića juče su savladali Kinu (87:64) koju vodi Aleksandar Đorđević rekli bismo rutinski jer je razlika u kvalitetu evidentna, a trebalo bi da se ponovi za pet dana kada se isti rivali sastaju u prvom kolu "B" grupe u Kuezon Sitiju. Košarkaši Srbije u konkurenciji Južnog Sudana i Portorika ne bi trebalo da imaju problema da obezbede prvo mesto i plasman u drugu rundu.

Brazil je juče poražen od Italije (87:93) u neizvesnoj završnici i pokazao da će na Mundobasketu u "G" grupi biti veoma opasan rival Španiji, Iranu i Obali Slonovače. Po kvalitetu tima, trebalo bi da prođu u drugu rundu.

 

 

Veterani Marselinjo Uertas, Rauzl Neto i Vitor Benito imaju u Jagu Dosa Santosu, novom plejmejkeru Crvene zvezde Meridinabet veoma jaku podršku. Na "trojke" Italijana u finišu, baš je Jago uspevao brzim akcijama, prodorima i asistencijama da održava korak. Promašjo je slobodno bacanje na tri razlike, da bi u poslednjem napadu poslao nešto lošiji pas mada ništa ne bi promenilo ishod meča.

Srbija je u poslednja dva duela protiv Portorika u Beogradu i Kine potvrdila da je podigla formu i da će pre svega odbranom, dobrim presingom tražiti put do pobede. Posle meča, selektor Svetislav Pešić saoptšiće i spisak od 12 igrača za Mundobasket.

Komentari (0)

Sport