Košarka

Košarkaši Srbije sa Kanadom igraju za finale Mundobasketa, ali ne mogu na nju u grupnoj fazi Olimpijskih igara

Komentari

Autor: Euronews

07/09/2023

-

08:55

Košarkaši Srbije sa Kanadom igraju za finale Mundobasketa, ali ne mogu na nju u grupnoj fazi Olimpijskih igara
Košarkaši Srbije sa Kanadom igraju za finale Mundobasketa, ali ne mogu na nju u grupnoj fazi Olimpijskih igara - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

U intermecu između pobede nad Litvanijom, važnog im slavlja Kanade nad Slovenijom i bitke za finale Svetskog prvenstva sa Kanadom (8. septembar, 10.45), najbolji košarkaši Srbije saznali u kom će "šeširu" biti na žrebanju tri grupe Olimpijskih igara 2024. godine. 

Zahvaljujući svojim rezultatima na Mundobasketu, ali i činjenici da Slovenija, Španija, Italija, Grčka... nisu završile među dve najbolje plasirane selekcije iz Evrope na tekućem SP, "orlovi" se posle dva olimpijska ciklusa vraćaju na Igre, gde u prvoj rundi takmičenja sigurno neće moći da imaju posla sa Kanađanima i Nemcima. Obzirom na to da su ove dve selekcije svrstane u isti, drugi od četiri šešira. 

Prvi šešir: Francuska, Australija, Sjedinjene Američke Države

Drugi šešir: Srbija, Nemačka, Kanada
Treći šešir: Japan, Južni Sudan, kvalifikant
Četvrti šešir: Kvalifikant, kvalifikant, kvalifikant

Za sada imamo osam poznatih učesnika OI u Parizu, a preostala četiri dobićemo posle kvalifikacija, sledeće godine, čini se nikada težih, jer su za visok plasman na Mundobasketu 2023. izvisile mnogi osvajači medalja na velikim takmičenjima.  

Inače, od ovih Igara, selekcije će biti razvrstane u tri grupe, sa po 12 ekipa, od kojih po dve najbolje idu direktno u četvrtfinale, a naknadno će im se priključiti dve najbolje trećeplasirane selekcije. 

Komentari (0)

Sport