Ostali sportovi

Odbojkašice Srbije prvi put izgubile u kvalifikacijama za OI 2024: Tijana Bošković nije mogla sama sa Dominikankama

Komentari

Autor: Euronews

22/09/2023

-

08:09 >> 09:52

Odbojkašice Srbije prvi put izgubile u kvalifikacijama za OI 2024: Tijana Bošković nije mogla sama sa Dominikankama
Odbojkašice Srbije prvi put izgubile u kvalifikacijama za OI 2024: Tijana Bošković nije mogla sama sa Dominikankama - Copyright Tanjug/Dimitrije Goll

veličina teksta

Aa Aa

Odbojkašice Srbije doživele su prvi poraz na kvalifikacionom turniru za Olimpijske igre 2024 godine, pa će posle 1:3 (23:25, 25:18, 23:25, 17:25) protiv Dominikanske Republike morati da se "vade" u mečevima sa Holandijom i domaćinom Kinom. 

Da su uspele da se revanširaju Dominikankama za izgubljenu utakmicu u poslednjoj Ligi nacija ostale bi jedine selekcija bez kiksa, ovako imaju kao i pomenuta reprezentacija skor 4-1 dva kola pre kraja bitke za dve olimpijske "vize". 

Tijana Bošković je kao i uvek vukla ekipu, ovog puta ubacivši čač 32 poena u rivalsko polje (napad 54-27, 50 odsto, tri bloka, dva asa), ali to je bilo nedovoljno da se zadrži maksimalan učinak i napravi možda i ključni iskorak ka takmičenju u Parizu sledećeg leta. Čak ni to što je libero Aleksandra Jegdić imala 100 odsto uspešan prijem nije bio tas na vagi.

Osim u drugom setu, "orlice" nisu bile na svom nivou. Menjao je selektor Žovani Gvideti igračice, tražio idealan sastav i igru, ali uvek je nešto nedostajalo, pa su naše devojke češće bile one što jure rezultat i ispravljaju svoje greške. U četvrtom setu su totalno posustale, pa su ga izgubile sa najubedljivijom razlikom. 

Uz Boškovićevu u timu aktuelnih svetskih šampionki i viceprvakinja Evrope jedino je Aleksandra Uzelac imala dvocifren poenterski učinak (12), Sara Lozo je dodala osam poeba, Jovana Stevanović sedam, Maja Aleksić pet, Maja Ognjenović dva, dok su Bianka Buša, Slađana Mirković i Ana Bjelica uzele samo po jedan. 

Pobedničku ekipu predvodila je Gajla Gonsales Lopez sa 19 poena, Elizabet Martines je postigla 17, a Izabel Paola Penja 13. Posao im je bio olakšan prekomernim grešakama Srbije - jer ih je napravila čak 29, tj.10 više. 

Komentari (0)

Sport