Ostali sportovi

Damir Mikec osvojio olimpijsku medalju: Srbiji srebro u streljaštvu

Komentari

Autor: Euronews

24/07/2021

-

08:57

Damir Mikec osvojio olimpijsku medalju: Srbiji srebro u streljaštvu
Damir Mikec sa srebrnom medaljom - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Srbija je prvog dana Olimpijskih igara u Tokiju stigla do medalje. Srebro je u disciplini vazdušni pištolj 10 metara pripalo strelcu Damiru Mikecu.


Iskusni reprezentativac je na svojim četvrtim Olimpijskim igrama uspeo da se okititi odličjem, a pre Tokija, najbolji rezultat imao je pre 13 godina u Pekingu, kada je bio sedmi u disciplini MK pištolj 50 metara.

Mikec je do finala stigao kroz dramatične kvalifikacije, bio je posle 60 hitaca izjednačen na osmom mestu sa rivalom iz Pakistana, ali je putnika u finale odlučio veći broj desetki.

 

 

 



A prava drama viđena je u borbi za medalje.

Počelo je dobro za srpskog reprezentativca, bio je u vrhu posle dva puta po pet hitaca, a onda je potpuno podbacio u 14. seriji "upucavši" tek 8,6 krugova. Ruka je drhtala svima osim novom olimpijskom šampionu Džavadu Forugiju iz Irana, koji je od prvog do poslednjeg metka bio odličan.

Sjajan je bio i Mikec kada se rešavalo pitanje osvajača medalja. U borbi u kojoj je svaka decimala odlučivala, redom su otpadali Kristijan Fric iz Nemačke, Pavlo Korocljov iz Ukrajine, verovatno i najveći tragičar je se u završnici našao na drugom mestu, da bi sa 8,4 ispao kao četvrti. U borbi za srebro Vej Pang je bio loš, a Mikec na dovoljno koncentrisan da prestigne Kineza i stigne do drugog mesta.

 

Tanjug/AP Photo/Alex Brandon

 

 


Forugi je osvojio zlato sa 244,8 krugova, Mikec je imao 237,9, a trećeplasirani Pang 217,6.

Srpskog reprezentativca očekuje još nastup u miksu sa Zoranom Arunović u disciplini 10m vazdušni pištolj

Komentari (0)

Sport