Ostali sportovi

Preminuo vaterpolo stručnjak Petar Porobić, bivši selektor Srbije i Crne Gore

Komentari

Autor: Tanjug

09/10/2023

-

12:04

Preminuo vaterpolo stručnjak Petar Porobić, bivši selektor Srbije i Crne Gore
Porobić - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Proslavljeni vaterpolo stručnjak Petar Porobić iznenada je danas preminuo u 67. godini, objavila je Radio televizija Crne Gore. 

Kako je saopšteno, Porobić je preminuo prilikom povratka sa Azijskih igara u Crnu Goru. Porobić je nedavno završio ugovor sa vaterpolo savezom Kine i vraćao se za Crnu Goru, a na letu iz Turske prema Crnoj Gori u avionu mu je naglo pozlilo, posle čega je preminuo.

Porobić je rođen 28. maja 1957. godine u Kotoru. Trenersku karijeru je počeo u Jadranu iz Herceg Novog. Tokom bogate karijere, Porobić je bio selektor Srbije i Crne Gore, Crne Gore, Nemačke i Kine. 

 

 

Sa selekcijom Srbije i Crne Gore osvojio je zlato na Svetskom prvenstvu u Montrealu 2005. godine, kao i Svetski kup 2006. godine, da bi sa Crnom Gorom osvojio zlatnu medalju na šampionatu Evrope u Malagi 2008. godine, Svetsku ligu 2009. godine u Podgorici, kao i srebrnu medalju 2010. godine na Svetskoj ligi u Nišu. 

Bio je selektor reprezentacija Kine i Nemačke. Sa ženskom reprezentacijom Kine bio je učesnik Olimpijskih igara u Japanu.

Komentari (0)

Sport