Ostali sportovi

Angelina Topić nova "Zvezda u usponu" evropske atletike: Očekivan kraj vrhunske sezone

Komentari

Autor: Euronews

21/10/2023

-

22:21

Angelina Topić nova "Zvezda u usponu" evropske atletike: Očekivan kraj vrhunske sezone
Angelina Topić - Copyright Tanjug/(AP Photo/Matthias Schrader)

veličina teksta

Aa Aa

Srpska atletičarka Angelina Topić proglašena je za "Zvezdu u usponu" od strane Evropske atletske federacije, što je samo šlag na tortu koju je sama "umesila" vrhunskim rezultatima u skakanju uvis u godini na izmaku. 

Osamnaestogodišnja naslednica čuvenog skakača uvis Dragutina Topića bila je juniorska šampionka Evrope, treća na mitingu Dijamantske lige, sedma na Svetskom prvenstvu za seniore i četvrta na Evropskom prvenstvu u dvorani.

Takođe, državna rekorda u savlađivanju atletskih visina uspela je da "uskoči" na avion sa srpskim predstavnicima na Olimpijskim igrama u Parizu sledećeg leta, a u borbi za priznanje ustanovljeno 2007. godine pobedila je Rasidat Adelke iz Irske i Agate Kune iz Letonije.

Pre osvajačice brojnih kontinentalnih i svetskih medalja u mlađim kategorijama istu nagradu osvojio je i jedan njen zemljak, pošto je bivši preponaš Emir Bekrić dobio najviše glasova 2013. godine. 

Na današnjoj ceremoniji u Viljnusu proglašeni su i evropski atletičari godine. U ženskoj konkurenciji slavila je Femke Bol iz Holandije, dok je u kategoriji muškaraca za najboljeg izabran Norvežanin Jakob Ingebrigsten.

Za "Zvezdu u usponu" u muškoj konkurenciji proglašen je italijanski atletičar Matija Furlani.

Komentari (0)

Sport