Ostali sportovi

Fjuri jedva "preživeo" boks spektakl u Rijadu: Pobedio MMA borca nakon odluke sudija

Komentari

Autor: Euronews

29/10/2023

-

09:40

Fjuri jedva "preživeo" boks spektakl u Rijadu: Pobedio MMA borca nakon odluke sudija
Fjuri jedva "preživeo" boks spektakl u Rijadu: Pobedio MMA borca nakon odluke sudija - Copyright Tanjug/AP Photo/Yazeed Aldhawaihi

veličina teksta

Aa Aa

Dugo najavljivan boks spektakl između aktuelnog šampiona u WBC kategoriji, Tajsona Fjuirja i nekadašnjeg MMA šampiona, Fransisa Nganua oprovdao je sva očekivanja, a na kraju je pripao britanskom borcu.

Istina, borba nije bila zvanična, već egzibiciona, a malo je nedostajalo da neporaženi veteran poznat pod nadimkom Kralj Cigana pretrpi prvi poraz u karijeri.

Britanac je u trećoj rundi završio na podu nakon krošea rivala, ali se brzo oporavio i uspeo da izdrži do raja 10. runde, a na kraju trjumfuje odlukom sudija - 2:1.

"Ovo je bila jedna od najtežih borbi u mojoj karijeri i čestitam rivalu na tome. Možda sam ga malo i potcenio jer sam se uverio da je mnogo bolji bokser nego to sam mislio. U ugovoru koji smo potpisali nema opcije da se organizuje još jedna borba, ali budite sigurni da bih uživao da se ona dogodi. Videćemo hoće li je zaista biti", rekao je posle meča Fjuri, koji će 23. decembra boskovati protiv Aleksandra Usika u borbi za objedinjavanje šampionskih pojasa u sve tri federacije.

Frensisu Ngaunu ovo je bio prvi boks meč u karijeri, budući da je do sada isključivo bio u MMA ringu, a to neiskustvo ga je koštalo pobede. U pojedinim trenucima je bio previše pasaivan, a imao je Fjurija "u šaci".

"Neka zahvali sudijama na ovoj pobedi. Za ovaj meč sam se spremao samo tri u po meseca i sada sam siuran da mogu da se oprobam u boksu. Spremite se, ovo je tek početal", rekao je Ngaun koji je za ovaj meč dobio 18 mliona evra, a u celoj MMA karijeri je inkasirao "skromnih" četiri.

S druge strane, Fjuri je za meč protiv MMA šampiona zaradio čak 75 miliona evra.

Komentari (0)

Sport