Ostali sportovi

Nervoza eliminisana, ekipa raspucana: Vaterpolisti pobedili Kazahstan

Komentari

Autor: Euronews

27/07/2021

-

07:57

Nervoza eliminisana, ekipa raspucana: Vaterpolisti pobedili Kazahstan
Nervoza eliminisana, ekipa raspucana: Vaterpolisti pobedili Kazahstan - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Vaterpolisti Srbije na najbolji način rešili su se pritiska stvorenog posle uvodnog poraza od Španije. Izabranici selektora Dejana Savića rutinsku su pobedili Kazahstan 19:5 (4:2:, 3:1, 6:2, 6:0).


Meč protiv Kazahstana za aktuelne olimpijske prvake trebalo je da bude duel za povratak samopouzdanja posle nezgodnog poraza od Španije na početku turnira. Takođe, utakmica je poslužila i da se dobar deo igrača raspuca i da se dotegne odbrana, koja u susretu sa "crvenom furijom" nije funkcionisala kako treba.

Nervoza je bila prisutna i protiv Kazahstana, pomalo i očekivano. Kada je konačno eliminisana početkom treće četvrtine, stvari su vrlo brzo došle na svoje.

Najefikasniji u redovima Srbije bio je Duško Pijetlović, koji je postigao četiri gola iz četiri udarca. Strahinja Rašović je bio strelac tri, Andrija Prlainović, Stefan Mitrović i Dušan Mandić po dva, dok su po jedan gol postigli Nikola Dedović, Sava Ranđelović, Đorđe Lazić, Milan Aleksić, Nikola Jakšić i Filip Filipović.

U prvoj utakmici Španija je pobedila Crnu Goru 8:6. "Delfini" će u narednom kolu igrati protiv Australije 29. jula. U pitanju je još jedan meč u kojem pobeda ne bi trebalo da bude dovedena u pitanje.

Komentari (0)

Sport