Ostali sportovi

Srbija "potopila" Izraelce na startu Evropskog prvenstva!

Komentari

Autor: Euronews

05/01/2024

-

18:21

Srbija "potopila" Izraelce na startu Evropskog prvenstva!
Srbija "potopila" Izraelce na startu Evropskog prvenstva! - Copyright Vaterpolo savez Srbije

veličina teksta

Aa Aa

Vaterpolo reprezentacija Srbije uspešno je započela učešće Evropskom prvenstvu, koje se ove godine održava u Hrvatskoj, a u prvom kolu Grupe C "potopljen" je Izrael rezultatom 22:1 (6:0, 5:0, 5:1, 6:0).

Kao što i sam rezultat govori, izabranici Uroša Stevanovića nisu imali nikakvih problema u bazenu sa inferiornijim Izraelcima, koji su jedini gol na utakmici postigli krajem treće četvrtine iz peterca.

Olimpijski šampion odigrao je dominantno otpočetka do kraja. Požrtvovano na obe strane bazena, bez obzira što je preko puta imao daleko slabijeg rivala, koji je i prošli susret sa "delfinima" završio neslavnim rezultatom (18:3). 

Presotala dva rivala u Grupi takođe važe za slabije ekipe u odnosu na tim Uroša Stevanovića, koji je na Evropski šampionat poveo i petoricu debitanata. U pitanju su Nemačka i Malta, sa kojima će Srbija odmeriti sange 7. i 9. januara.

Posle prve faze takmičenja, sledi ukrštanje sa Grupom A, a ukoliko ne bude iznenađenja, Srbija će u osmini odmeriti snage sa Crnom Gorom ili Francuskom, koja je sinoć izgubila od "ajkula" 20:19 nakon penala.

Evropsko prvenstvo, Grupa C, 1. kolo.

Srbija - Izrael 22:1  
Nemačka - Malta 19:00

Standings provided by Sofascore

Komentari (0)

Sport