Ostali sportovi

Srbija preko Malte doplivala do očekivane osmine finala Evropskog prvnstva: Već sutra sa Francuskom

Komentari

Autor: Euronews

09/01/2024

-

20:06

Srbija preko Malte doplivala do očekivane osmine finala Evropskog prvnstva: Već sutra sa Francuskom
Srbija preko Malte doplivala do očekivane osmine finala Evropskog prvnstva: Već sutra sa Francuskom - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

I pre početka meča Srbija - Malta znalo se da će naši najbolji vaterpolisti dobiti duel zadnjeg kola, osvojiti grupu C, proći u osminu finala Evropskog prvenstva i tamo se već sutra (18.30) sa Francuskom boriti za ostanak u trci za medalje i jedinu olimpijsku vizu na raspolaganju učesnicima takmičenja u Zagrebu i Dubrovniku. 

Samo je bilo pitanje s kolikom gol razlikom će pokazati Ostrvljanima da moraju još da uče i rastu u svetu ovog vodenog sporta, ne bi li se makar malo kvalitativno i rezultatski približili planetarnoj velesili sa ovog dela Balkana, a konačnih - 21:4 (5:0, 6:1, 5:1, 5:2) samo idu u prilog u premisi s početka izveštaja. 

Odnos snaga u prvoj četvrtini najavio je odnos snaga do kraja utakmice, jer su izabranici selektora Uroša Stevanovića od početka dali rivalu do znanja da nemaju nameru da im daju bilo kakve olakšice i popuste, niti previše štedeti fizičku i mentalnu energiju za prave bitke na prvo od tri velika vaterpolo takmičenja ove godine.

Četvrtoplasirani tim sa poslednjeg Svetskog prvenstva podigao je "kineski zid" ispred svoje mreže, a drugu nemilice rešetao. Radio je to iz pozicione igre, posle prekida, sa distance, iz blizine, kroz sredinu, po bokovima, s igračem manje ...

A, strelci su se smenjivali, da bi na kraju čak desetorica igrača iskoristilo makar jedan šut, što je stvar koja bi im mogla doneti prevagu i protiv Francuza, mada će sutra u ovo doba "delfini" bazen deliti sa osvajačem šeste pozicije na SP u Fukuoki minulog leta. 

Još više će im biti potrebno ako dobiju sledeće četvrtine, pošto ih u eventualnom četvrtfinalu 12. januara čeka aktuelni vladar sveta - Mađarska, jedan od večitih rivala osvajača dve poslednje zlatne olimpijske titule. Istina u sastavu drastično drugačijem od trenutnog. Jer su posle OI u Tokiju srpski nacionalni tim napustili glavni nosioci igre, a posle nekog vremena povukao se i trofejni šef stručnog štaba Dejan Savić.

Komentari (0)

Sport