Ostali sportovi

Odbojkašice rutinski od pobede protiv Južne Koreje: A, sada sledi borba za polufinale i medalje

Komentari

Autor: Euronews

02/08/2021

-

03:18

Odbojkašice rutinski od pobede protiv Južne Koreje: A, sada sledi borba za polufinale i medalje
Odbojkašice rutinski od pobede protiv Južne Koreje: A, sada sledi borba za polufinale i medalje - Copyright AP Photo/Frank Augstein

veličina teksta

Aa Aa

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije pobedila je Južnu Koreju i sa pozicije broj dva plasirala se u četvrtfinale na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Vicešampionke iz Rio de Žaneira lako su, u tri seta, upisale četvrti trijumf – 25:18, 25:17, 25:15.

Srbija je jedini poraz doživela od Brazila.

 

 

Aktuelne prvakinje sveta i Evrope rivala u borbi za plasman u polufinale saznaće posle žreba, koji će se obaviti kada se odigraju sve utakmice 5. kola olimpijskog turnira.

Protivnik može ponovo da bude Južna Koreja, koja je u Grupi A zauzela treće mesto, kao i drugoplasirani, odnosno trećeplasirani tim iz teže Grupe B, gde su Italija, selekcija Olimpijskog komiteta Rusije, Sjedinjene Američke Države i Turska, četiri ekipe koje će u poslednjem kolu odlučivati s kojih će pozicija među osam najboljih.

Japan i Dominikanska Republika će u međusobnom duelu odlučiti o poslednjem četvrtfinalisti iz Grupe A, dok je Keniji ostalo da se protiv Brazila oprosti od Tokija. U Grupi B aktuelni olimpijski šampion Kina i Argentina su bez šansu za prolaz.

Komentari (0)

Sport