Ostali sportovi

Stevanović saopštio spisak vaterpolista na koje računa za Svetsko prvenstvo u Dohi: Ambicije su najveće

Komentari

Autor: Tanjug

01/02/2024

-

11:27

Stevanović saopštio spisak vaterpolista na koje računa za Svetsko prvenstvo u Dohi: Ambicije su najveće
Stevanović saopštio spisak vaterpolista na koje računa za Svetsko prvenstvo u Dohi: Ambicije su najveće - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Selektor muške vaterpolo reprezentacije Srbije, Uroš Stevanović objavio je spisak od 15 igrača, koji će nastupiti na Svetskom prvenstvu u Dohi, saopštio je Vaterpolo savez Srbije.

U odnosu na ekipu koja je igrala na Evropskom prvenstvu u Zagrebu, u sastavu nema Vuka Milojevića i Marka Radulovića. Srbija je na EP osvojila sedmo mesto.

"Umesto Milojevića i Radulovića tu su Đorđe Vučinić i, kao apsolutni debitant na velikim takmičenjima, mladi igrač Partizana Luka Gladović. Po prvi put će na SP igrati Radoslav Filipović i Petar Jakšić, koji su igrali i u Zagrebu", saopšteno je na zvaničnom sajtu VSS.

Na spisku se nalaze: Branislav Mitrović, Dušan Mandić, Nemanja Ubović, Strahinja Rašović, Viktor Rašović, Nikola Jakšić, Sava Ranđelović, Radomir Drašović, Nemanja Vico, Đorđe Lazić, Đorđe Vučinić, Radoslav Filipović, Luka Gladović, Nikola Lukić i Petar Jakšić.

Pored Uroša Stevanovića u stručnom timu biće treneri: Stefan Ćirić, Darko Bilić, Žarko Petrović, Miloš Ostojić, zatim fizioterapeuti Vladimir Radović i Aleksa Nikolić, kondicioni trener Dajana Zoretić i lekar dr Ivan Marjanović.

Srbija se na SP u Dohi nalazi u grupi C sa Japanom, Crnom Gorom i selekcijom SAD, a prvi meč će odigrati 5. februara protiv Japana, dva dana kasnije sastaće se sa Crnom Gorom, dok je poslednji meč u grupi C protiv Sjeidnjenih Američkih Država zakazan za 9. februar. Ukoliko osvoje prvomesto u grupi, "delfini" će obezbediti olimpojksu vizu.

"Ako Srbija bude prva u grupi biće direktan učesnik četvrtfinala SP. Kao druga ili treća razigravaće u osmini finala i za očekivati je da na ovom delu takmičenja obezbedi učešće na Olimpijskim igrama u Parizu", navode iz VSS.

Komentari (0)

Sport