Ostali sportovi

Godišnja priznanja SD Crvene zvezde: Laureati Marica Perišić i Nemanja Majdov

Komentari

Autor: Tanjug

04/03/2024

-

14:21

Godišnja priznanja SD Crvene zvezde: Laureati Marica Perišić i Nemanja Majdov
Godišnja priznanja SD Crvene zvezde: Laureati Marica Perišić i Nemanja Majdov - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Džudistkinja Marica Perišić i džudista Nemanja Majdov proglašeni su danas za najbolje sportiste Sportskog društva Crvene zvezde u prošloj godini.

Fudbaleri Crvene zvezde, koji su prošle sezone osvojili "duplu krunu", izabrani su za najbolji klub Sportskog društva "crveno-belih", koje je proslavilo je danas 79. rođendan tradicionalnom svečanošću na kojoj su proglašeni najbolji kolektivi i pojedinci.

Vaterpolo stručnjak Aleksandar Filipović dobio je nagradu za najboljeg trenera SD Crvena zvezda. Karting vozač David Matlak proglašen je za najboljeg pionira SD Crvena zvezda, dok je teniserka Dušica Popovski izabrana za najbolju pionirku "crveno-belih".

"Dragi zvezdaši, čestitam svima nama 79. rođendan naše Crvene zvezde, najtrofejnijeg kluba na ovim prostorima. Kad su osnivači našeg kluba četvrtog marta 1945. osnovali naš klub nisu ni slutili u kakvog će giganta ovo izrasti. Sve te godine emocije uspeha i rezultata doveli su do ogromne moći našeg kluba i grba", rekao je Terzić na proslavi 79. rođendana "crveno-belih".

I dodao:
 
"Od naših rezultata zavise emocije miliona ljudi i te težine grba moramo da budemo svesni. Dragan Džajić mi je davno rekao: 'Crvena zvezda jeste lepa, ali i teška'. Ne smemo nikad da se opuštamo, uvek moramo da imamo kamenčić u cipeli da nas žulja i opominje da moramo više. Moramo da budemo primer svega najboljeg. Primer svega najčasnijeg i najboljeg što ima ova naša država Srbija. Čestitke na rezultatima uz opomenu da možemo bolje. Na to nas grb obavezuje".

 

 

Pioniri fudbalskog kluba Crvena zvezda su proglašeni za najbolji pionirski klub. Najbolji kadeti Crvene zvezde su mladi veslači Milan Stevanović i Milan Cvetković, dok je za najbolju kadetkinju proglašena mlada odbojkašica "crveno-belih" Simona Mateska. Mlade atletičarke Zvezde izabrane su za najbolji ženski kadetski klub.

Košarkaš Crvene zvezde Nikola Topić izabran je za najboljeg juniora Crvene zvezde, dok je rvačica Maša Perović dobila je nagradu za najbolju juniorku. Omladinci karate kluba izabrani su za najbolju juniorsku ekipu. Trener mladih veslača Igor Lončar dobio je nagradu za najboljeg trenera mlađih kategorija.

Fudbaler Crvene zvezde Kosta Nedeljković izabran je za najboljeg mlađeg seniora. Karatistkinja Emilija Antanasijević proglašena je za najbolju mlađu seniorku.

Institut za transfuziju krvi dobio je od Sportskog društva Crvena zvezda specijalnu nagradu "crveno-belo" srce, dok je doktor Darko Rajović izabran za medijsku ličnost godine. Telekom Srbija dobio je nagradu za poslovnog partnera godine. 

Novoustanovljeno priznanje "Zvezdin dragoceni trenutak" pripalo je vaterpolo klubu za preokret u finalu i osvajanje Kupa Srbije u sezoni 2022/2023. Specijalnu kapitensku zastavicu dobili su ženski šahovski, košarkaški i vaterpolo klub. Specijalnu nagradu dobili su i muški džudo i košarkaški klub. 

Nagrade za životno delo dobili su bivši rukometaš Zvezde Jovica Cvetković i nekadašnja košarkašica "crveno-belih" Sofija Pekić. SD Crvena zvezda je 2023. godini osvojilo 25 pehara u seniorskoj konkurenciji i 20 u mlađim kategorijama. SD Crvena zvezda, koje je najtrofejnije u Srbiji i regionu, broji 34 kluba.

"Crveno-beli" su osnovani četvrtog marta 1945. godine u Deligradskoj ulici u Beogradu, na inicijativu grupe studenata koju su predvodili Slobodan Ćosić, Zoran Žujović, Svetozar Gligorić, Nebojša Popović i drugi. Klubovi SD Crvena zvezda imaju više od 800 trofeja, a sportisti "crveno-belih" su osvojili više od 40 olimpijskih medalja.

Komentari (0)

Sport