Ostali sportovi

Odbojkašice se obratile naciji: Čast je igrati za reprezentaciju, Terzić ponosan na svoje izabranice

Komentari

Autor: Euronews

09/08/2021

-

20:44 >> 23:47

Odbojkašice se obratile naciji: Čast je igrati za reprezentaciju, Terzić ponosan na svoje izabranice
Odbojkašice Srbije - Copyright Euronews/Nevena Petrović

veličina teksta

Aa Aa

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije sletela je u Beograd nakon osvojene bronzane medalje na Olimpijskom turniru u Tokiju. Po povratku sa takmičenja u Japanu, na aerodromu "Nikola Tesla" održana je konferencija za medije na kojoj su se obratili selektor Srbije Zoran Terzić, kao i odbojkašice Tijana Bošković, Maja Ognjenović i Milena Rašić.

Selektor Zoran Terzić pohvalio je svoje izabranice i objasnio koliko je teško bilo doći do bronze.

"Ova medalja je sigurno jedna od najvećih koje smo osvojili, zbog toga što smo uspeli u teškoj situaciji da dođemo do nje. Važna stvar je da rezultat reprezentacije ne karakteriše samo mesto, već celokupna priča, pripreme, dolazak na nivo dobre igre, ponašanje u selu, na terenu i van njega. Po ovim devojkama može knjiga da se napiše i da se da sportskim ekipama da uče kako ekipa treba da funkcioniše." 

Potom se osvrnuo na predstojeće Evropsko prvenstvo. 

"Što se tiče Evropskog prvenstva koje nas čeka za 10 dana, to je takmičenje koje je manje od OI, ne znam da li je mnogo slabije, ali se ne vrednuje toliko. Međutim, motiv svima nama će biti to što se igra u Beogradu i nakon 10 godina imamo priliku da igramo pred našom publikom i zato je motiv veliki do neba", zaključio je Terzić.

Kapitenka Maja Ognjenović, zahvalila svima na priređenom dočeku.

"Hvala svima što ste došli, što se samog turnira tiče, on nije bio nimalo lak. Samo mi znamo s kakvim smo se preprekama suočavale na ovim Igrama. Bez obzira što je rezultat za nijansu slabiji od onog iz Rija, mislim da ova medalja stvarno sija kao zlato. Veoma smo srećne što smo postigle ovaj istorijski uspeh, rekla je Maja Ognjenović i dodala da još uvek nije sigurna da li će nastupiti na Igrama u Parizu 2024. godine.

"Volela bih da budem deo tima za tri godine, ali u ovom trenutku je nerealno očekivati tako nešto. Još uvek je prerano pričati o tome.

Milena Rašić složila se sa kapitenkom i poručila da joj je čast što je bila deo ove selekcije.

"Nismo ni svesne koliki smo uspeh napravile pod ovim teškim okolnostima i svim preprekama koje su se našle na putu ka medalji. Osećaj je sjajan i ponosna sam na celu ekipu", izjavila je Milena Rašić.

Najbolja korektorka Olimpijskih igara Tijana Bošković objasnila je kolika je privilegija nositi dres nacionalnog tima.

"Zaista je čast biti deo ove generacije i uvek smo izuzetno motivisane kada igramo za reprezentaciju. Pretrpele smo težak poraz u polufinalu, ali mi je drago što smo u borbi za bronzu uspele da sakupimo snagu i da se vratimo kući sa medaljom i tako još jednom obradujemo naciju"

Komentari (0)

Sport