Ostali sportovi

VIDEO Doček olimpijaca uz pesmu i suze: Vaterpolisti rasplakali selektora Savića

Komentari

Autor: Euronews Srbija, Fonet

10/08/2021

-

09:44

Euronews TV

veličina teksta

Aa Aa

Vaterpolisti Srbije i karatistkinja Jovana Preković, osvajači zlatnih medalja na Olimpijskim igrama u Tokiju, doputovali su danas u Beograd.

Zajedno sa olimpijskim šampionima, stigle su i košarkašice, koje su nastup na Igrama završile na četvrtoj poziciji.

Srpske olimpijce na beogradskom aerodromu dočekali su mnogobrojni navijači, predstavnici medija, rodbina i prijatelji, uz transparente, pesmu, zastave, povike "šampioni, šampioni" i "Srbija, Srbija".

Prednajčili su navijači i polaznici karate kluba "Knjaz" iz Aranđelovca, rodnog grada olimpijske šampionke Preković, koja je imala kratku poruku pred početak zvanične konferencije:

''Još uvek nisam svesna šta mi se dešava''.

Čak sedmorica najavilo da će okončati karijeru

Selektor vaterpolo reprezentacije Srbije Dejan Savić ostao je bez reči tokom emotivng obraćanja vaterpolista na konferenciji za medije na beogradskom aerodromu Nikola Tesla, kada je član tima Stefan Mitrović, umesto odgovora na pitanje konferansijea, zapevao "A sad adio".

Tanjug/Strahinja Aćimović

 

Čak sedmorica članova zlatne vaterpolo reprezentacije, uključujući i kapitena Filipa Filipovića, najavili su da će okončati reprezentativnu karijeru pošto je u Tokiju osvojeno zlato. Filipović se, obraćajući se medijima na aerodromu, zahvalio na divnom dočeku, ali i poručio da je samo jedan od trinaestorice najboljih.

"Privilegija mi je da budem deo te ekipe, kapiten na kraju ove divne epizode i za neke od nas poslednjeg plesa", poručio je Filipović. "Hvala (selektoru Dejanu) Saviću što je verovao u nas, trpeo nas i molio se da se sve ovo završi kako jeste, vredelo je svakog minuta treninga, maltretiranja, utakmica i onoga van bazena. Mnogo žrtve i odricanja stoji iza ovoga, ali ovako dobija viši smisao. Hvala Srbijo, ovo je za vas", rekao je Filipović.

Branislav Mitrović, koji je proglašen za najboljeg vaterpolo golmana Igara u Tokiju podsetio je da je osvojeno drugo olimpijsko zlato u tom sportu.

"Samo mi znamo koliko smo se trudili, ginuli za ovaj uspeh", izjavio je Mitrović.

Igrač Stefan Mitrović je, umesto obraćanja novinarima zapevao pesmu "A sad adio", koju su ostali reprezentativci horski prihvatili. Posle poznatog refrena, koji se završava rečima "i ko zna gde, i ko zna kad", selektor vaterpolista Dejan Savić kratko je rekao da nema šta da kaže, vidno ponet emocijama.

"Daćete mi malo vremena da se smirim i to je to", rekao je Savić na konferenciji za medije.

Javnosti je upućen poziv da večeras dođu ispred Starog dvora u Beogradu, gde u 21 čas počinje svečani doček srpskih Olimpijaca.

Zlatni vaterpolista koji se ovim Olimpijskim igrama oprostio od karijere, govorio je pri samom dolasku na aerodrom:

''Dolazak u Srbiju je posebna stvar. Bili smo odvojeni od svojih porodica 25 dana, a sada sa njima možemo da podelimo radost što je zaista poseban osećaj. Ova reprezentacija se i u prošlosti mnogo puta vraćala, napravili smo jedan veliki preokret gde smo svi to veoma emotivno preživeli, kao i publika koja je bila sa nama i svakako je to najupečatljiviji momenat'', rekao je Prlainović.

Preković o tome kako se "popela na krov"

Kada sam krenula na Olimpijske igre, rekla sam da sam odlazim samo na takmičenje, ali sam tamo dobila drugačiju, pozitivnu energiju, koja mi je dala snagu da izdržim ceo 6. avgust i 'popnem se na krov'", izjavila je karatiskinja i osvajačica zlatne medalje u Tokiju Jovana Preković po povratku u Beograd.

Njen trener Roksanda Atanasov je na konferenciji za medije na beogradskom aerodromu naglasila da je sa Jovanom od njene četvrte godine.

"Ovo je za nas posebna priča, izgradile smo jedna drugu, ja nju kao takmičarku, ona mene kao trenera i drago mi je da smo iskoristili ovu priliku", poručila je Atanasov.

Navijači su Jovanu Preković na aerodromu dočekali ovacijama "Uzela si zlato, Jovana", uz poznatu navijačku pesmu "Donesi kući zlato što se zlati". Nosili su veliku zastavu Srbije na kojoj je ispisano ime njenog rodnog grada Aranđelovca.

Komentari (0)

Sport