Ostali sportovi

Uželeli se velikih utakmica: "Orlovi" spremni za izazove u Ligi nacija

Komentari

Autor: Konstantin Radulović

23/05/2021

-

13:09

Uželeli se velikih utakmica: "Orlovi" spremni za izazove u Ligi nacija
Uželeli se velikih utakmica: "Orlovi" spremni za izazove u Ligi nacija - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Odbojkaška reprezentacija Srbije nalazi se na pripremama u Sloveniji. Upravo će sa selekcijom zemlje podno Alpa odigrati prvi duel u Ligi Nacija u Riminiju, 28. maja.

Korektor Aleksandar Atanasijević, jedna od glavnih uzdanica "orlova", veruje da će Srbija biti spremna za izazove koji je očekuju.

"Očekuje nas teško takmičenje, odigraćemo najmanje 15 utakmica za 30 dana. Pakleni ritam, a važan faktor biće i ko se bolje adaptira uslovima specifičnih mera. Bićemo zatvoreni mesec dana. Kako drugima, tako i nama, mislim da smo spremni za izazov", ističe popularni "Bata".

"Orlovi" više od godinu dana nisu odigrali zvaničan meč.

"Tačno je da dugo nismo igrali, ali i druge ekipe su u takvoj situaciji. Imali smo i dovoljno vremena da se pripremimo, tako da spremni dočekujemo Ligu nacija. U Rimini sve selekcije dolaze u najjačem sastavu, što dovoljno govori o kvalitetu takmičenja. Mislim da će se onaj ko se bude bolje snašao i bude u formi borbi za medalju.

 

Klupska sezona nije bila najbolja za Atanasijevića, koji će posle osam godina promeniti klupske boje.

"Do decembra sam imao problem sa kolenom, tako da nisam mogao da budem na terenu. U tom trenutku ekipa je beležila odlične rezultate. Osvojila Superkup, bila prva na tabeli i nije bilo razloga za ljutnju. Na Peruđu nikad nisam gledao kao na klub gde odlazim da bih zaradio, nego sam uvek išao da pokušam da pomognem ekipi da se bori za trofej. Ako je moja uloga bila da pomognem van terena, bio sam spreman i na to. Vraćam se u Belhatov, klub koji mi je pomogao da se promovišem na međunarodnoj sceni. Želeo sam jednog dana da se vratim i osvojim titulu sa tim klubom. Sada imam priliku, ali nas u Poljskoj očekuje žestoka konkurencija", zaključio je Aleksandar Atanasijević.

Komentari (0)

Sport