Ostali sportovi

Internacionalni dan boksa se obeležava u Beogradu

Komentari

Autor: Euronews

27/08/2021

-

12:11

Internacionalni dan boksa se obeležava u Beogradu
MN Press - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Otvorenim treningom na Trgu Republike u Beogradu danas će biti svečano obeležen Internacionalni dan boksa, čiji je promoter legendarni svetski šampion Rod Džons junior.

Pored njega, gost Bokserskog saveza Srbije je i predsednik Svetske bokserske federacije Umar Kremlev, koji veruje da će Beograd biti odličan domaćin najveće bokserske smotre u ovoj godini.

"Boks je život, koji nas uči kako treba da se borimo i da ustanemo kada padnemo, zbog čega bih svakome preporučio da trenira ovu plemenitu veštinu. Srbija je, zahvaljujući pametnoj politici predsednika Aleksandra Vučiča, obezbedila idealne uslove za održavanje Svetskog prvestva, čak i u vreme pandemije koronavirusa i uveren sam da će Beograd biti sjajan domaćin", poručio je Kremlev.

Roj Džons Junior, jedini čovek koji je bio najbolji na svetu u srednjoj i superteškoj kategoriji održaće danas otvoreni trening na Trgu Republike, a tom prilikom će pokazatii svoje muzičko umeće.

"Volim da dođem u Srbiju i Beograd, ovde se sjajno osećam i želim da nastavimo sa promocijom boksa, jer je to moj život. Uslovi koje vidim ovde u Srbiji su fenomenalni i uveren sam da ćemo danas imati jako uspešan dan, a potom i da će Svetsko prventsvo biti organizovano na najvišem mogućem nivou.

Podsećanja radi, Svetsko prvenstvo u boksu će biti održano od 25. oktobra do 6. novembra, a u tom periodu u Beograd bi trebalo da dođu legendarni bokseri Ivander Holifild i Majk Tajson, kao i slavni glumac Silvester Stalone.

Komentari (0)

Sport