Ostali sportovi

Srbija svetski prvak: Niko kao mladi vaterpolisti

Komentari

Autor: Euronws

05/09/2021

-

19:09

Srbija svetski prvak: Niko kao mladi vaterpolisti
Vaterpolo reprezentacija - Copyright Euronews/Printscreen

veličina teksta

Aa Aa

Mladi vaterpolisti Srbije su svetski šampioni! U finalu SP u Pragu, srpski "delfini" potopili su Italiju 10:8 (3:3, 1:1, 3:2, 3:2). Finale je bilo sjajno, izabranici Uroša Stevanovića su slomili otpor rivala tek u drugom delu i zasluženo su se popeli na tron. Srbija je treći put kao samostalna država prvak sveta u ovoj kategoriji, posle 2011. i 1015. godine, osvojili su planetu i u Pragu 2021.

Bilo je vidna nervoza u oba tabora, igralo se brzo energično, sa mnogo faulova i isključenja, ali se i grešilo. Italijani su tri puta vodili (Mladošić dva i Ferero iz peterca), ali su srpski vaterpolisti stizali prednost i golovima Nemanje Stanojevića (dva) i Marka Radovića (divan lob) tu prvu deonicu završili 3:3.

Na poluvreme se otišlo remijem 4:4. Bogadn Gavrilović je golom posle četiri minuta doneo prvo vođstvo Srbiji ali je Mateo Joki Grata posle minut izjednačio. Bilo je prilika, stativa, dobrih odbrana obojice golmana.

Naši vaterpolisti dobili su treću deonicu 3:2. Vasilije Martinović, Luka Pljevančić i Marko Radulović doneli su pred poslednju deonicu prednost 7:6 iako su Okijone i Joki Grata uspevali dva puta da izjednače.

U poslednjoj deonici Srbija je igrala sjajno odbranu, golman Mišović je bio nesavldfaiv a Marko Radulović i Stefan Branković su tri i po minuta pre kraja doneli prednost od 9:6. Ferero je smanjio na 9:7, ali to je bilo sve što su Italijani uradili jer je u kontri Stefan Branković overio zlato.

Vaterpolisti Crne Gore osvojili su bronzanu medalju jer su posle izvođenja peteraca bili bolji od Mađarske 12:11. Crnogorci su imali su bronzanu medalju u rukama i u regularnom delu. 

U poslednju četvrtinu su ušli sa tri gola prednosti, ali poslednja dva minuta odigrali smušeno, pa su na kraju dozvolili golmanu Mađarske da izjednačli 2,8 sekundi pre kraja na 8:8 (2:1, 2:2, 3:1, 1:4), pa su o medalji odlučivali peterci. Golman Crne Gore odbranio je drugi i treći peterac.

Komentari (0)

Sport