Ostali sportovi

Mladi vaterpolisti Srbije osvojili svet: Radulović najbolji igrač, a Mišović - golman

Komentari

Autor: Euronews

06/09/2021

-

11:24

Mladi vaterpolisti Srbije osvojili svet: Radulović najbolji igrač, a Mišović - golman
Radulović i Mišović - Copyright Euronews/Printscreen

veličina teksta

Aa Aa

Pored ekipe titule prvaka sveta, juniorska vaterpolo selekcija dobila i individualna priznanja.

Mlada ili kako vole da kažu juniorska vaterpolo reprezentacija Srbije jučerašnjom pobedom nad Italijom 10:8 osvojila titulu prvaka sveta za igrače do 20 godina i samo potvrdila da imamo izvanrednu školu u ovom sportu. Do trećeg naslova najboljeg na planeti, posle 2011. i 2015. godine, izabranici selektora Uroša Stevanovića stigli su odličnom igrom bez poraza, samo sa jednim remijem protiv Španije, gde su u nokaut fazi padali Brazil, Hrvatska, Mađarska i na kraju "azuri". 

Srbija se nije iz Praga vratila samo sa najznačajnijim peharom, već je ponela i dva individualna priznanja: najbolji igrač Svetskog prvenstva je Marko Radulović dok je Vladimir Mišović najbolji golman. Radulović je već perjanica Radničkog iz Kragujevca, dok je Mišović čuvar mreže Crvene zvezde.

Euronews/Printscreen

 

 

Posle seniora koji su klasu potvrdili zlatnom medaljom na Olimpijskim igrama, juniori su im dali jednu veliku satisfakciju jer su najavili da njihovo vreme uskoro dolazi. Nema zime za srpski vaterpolo nacionalni tim. A, ni klupski, jer će liga ove sezone biti još jača, a ne treba smetnuti s uma da je Radnički iz Kragujevca prošle sezone iznenadio i osvojio Regionalnu ligu.

Zlatni delfini danas stižu u Beograd, a budućnost srpskog vaterpola čine: golmani Vladimir Mišović (C. zvezda) i Jovan Tanasijević (Radnički), igrači Stefan Branković (Radnički), Nemanja Stanojević (Radnički), Luka Pljevančić (Radnički), Stefan Gak (Partizan), Petar Mitrović (Novi Beograd), Marko Radulović (Radnički), Vuk Milojević (C. zvezda), Vasilije Martinović (Novi Beograd), Bogdan Gavrilović (Radnički), Petar Jakšić (Partizan),  Marko Radović (C. zvezda) i Nikola Bućan (Partizan). 

Selektor Uroš Stevanović odlično je vodio tim, kao uostalom i svoj klub Radnički iz Kragujevca. U stručnom štabu su bili još treneri Kozomara i Bilić, dr Marijanović i tim menađžer Korolija.

Komentari (0)

Sport