Ostali sportovi

Turska je odličan tim, ali odbojkaši Srbije žele medalju

Komentari

Autor: Euronews

10/09/2021

-

12:23

Turska je odličan tim, ali odbojkaši Srbije žele medalju
Odbojkaši Srbije - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Odbojkaška reprezentacija Srbije sastaće se u nedelju, 19. septembra (20.30) protiv selekcije Turske u osmini finala Evropskog prvenstva u Poljskoj, a selektor Slobodan Kovač veruje da njegov tim može d a ostvari pobedu.

Uostalom, od aktuelnih prvaka Evrope se i očekuje da se plasiraju u završnicu turnira i do poslednjeg dana takmičenja brane šampionski pehar.

"Turska je mlada i interesantna reprezentacija, lider je Adis Lagumdžija, sin nekadašnjeg reprezentativca Jugoslavije Ekrema. Igraju dobru odbojku, u prvom kolu su dobili Rusiju, ali naš cilj se zna, a to je pobeda. Očekuje nas težak posao, ali sa druge strane mi imamo kvalitet i vreme je da pokažemo naše najbolje izdanje. Mi smo došli da uzmemo medalju i idemo korak po korak", rekao je selektor Kovač za sajt Odbojkaškog saveza.

Na meč protiv Turske osvrnuo se i jedan od najboljih igrača Srbije Uroš Kovačević.

"Mi ne poznajemo selekciju Turske, znamo samo jednog njihovog igrača. Sigurno je da su dobar tim, čim su pobedili Ruse. Ipak, mi smo kvalitetniji tim i nadam se da ćemo opravdati ulogu favorita, rekao je Kovačević koji prethodnih dana imao problema sa povredom butnog mišića, ali se oporavlja i biće spreman za osminu finala", poručio je Kovačević.

Komentari (0)

Sport