Ostali sportovi

Incident Verstapena i Hamiltona, Meklarenov tandem iskoristio za pobedu u Monci

Komentari

Autor: Euronews

12/09/2021

-

17:20

Incident Verstapena i Hamiltona, Meklarenov tandem iskoristio za pobedu u Monci
Incident Verstapena i Hamiltona, Meklarenov tandem iskoristio za pobedu u Monci - Copyright Tanjug/AP Photo/Luca Bruno

veličina teksta

Aa Aa

Spektakl u Monci, 14. trke šampionata Formule 1, završen je pobedom Meklarenovog tandema – Danijela Rikarda i Landa Norisa.


Čuveni tim tako je prvi put posle devet godina osvojio prvo mesto na jednoj trci "najbržeg cirkusa". Na podijumu je završio i Valteri Botas iz Mercedesa, posle kazne koju je zaradio Red Bulov vozač Serhio Perez.

Bila je ovo osma pobeda u karijeri za australijskog vozača. Poslednji put najbrži je bio u bolidu Red Bula 2018. godine u Monaku.

Duel dvojice prvoplasiranih u generalnom plasmanu, Maksa Ferstapena (Red Bul) i Luisa Hamiltona (Mercedes), završen je teškim incidentom na stazi u 26. krugu. Holanđanin i Britanac vode žestoku bitku za šampionsku titulu, a koliki je pritisak na obojicu najbolje svedoči trenutak kada su lideri ostali bez plasmana.

 

 

 

 

Bolid Verstapena je, prilikom povratka Hamiltona na stazu, odskočio posle udaranja u ivičnjak i završilo na protivničkom pored staze. Bio je to kraj velike bitke za bodove u Italiji.

Do kraja prvenstva ostalo je još osam trka naredna se vozi u Rusiji, a bodovna prednost u korist Maksa iznosi 226,5 preka 221,5.

Bodove u Monci osvojili su još Šarl Lekler (Ferari), Serhio Pereze (Red Bul), Karlos Sainc (Ferari), Lens Strol (Aston Martin), Fernando Alonso (Alpin), Džordž Rasel (Vilijams) i Esteban Okon (Alpin).

Komentari (0)

Sport