Ostali sportovi

Futsal selekcija Srbije startuje na SP: Bronzani Iran prva prepreka do nokaut faze

Komentari

Autor: Euronews

14/09/2021

-

10:13

Futsal selekcija Srbije startuje na SP: Bronzani Iran prva prepreka do nokaut faze
Slobodan Rajčević - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Futsal selekcija danas od 17.00 časova startuje na SP u Litvaniji

Futsal reprezentacija Srbije takmičenje na Mundijalu u Litvaniji koje je počelo 12. septembra i traje do 3. oktobra započinje danas u grupi F protiv Irana i traži pobedu za lakši proboj u nokaut fazu. Ako je Argentina kao aktuelni prvak sveta favorit u grupi, a SAD sa našim selektorom Dušanom Jakićem autsajder, Iran je rival našoj selekciji za plasman na jedno od prva dva mesta koja sigurno vode u osminu finala, dok će plasman obezbediti i četiri najbolje plasirane trećeplasirane selekcije.

Iran je na prošlom Mundijalu u Kolumbiji ostvario senzacionalno treće mesto, na penale je bio bolji od Portugalije, jedne od pet najjačih selekcija na svetu. Zato naši futsaleri žele pozitivan rezultat jer bi ih to približilo cilju, kako je naglasio selektor Dejan Majes, "meču odluke protiv SAD".

Dobro izdanje u proverama sa Brazilom (poraz 2:1 i remi 1:1) donelo je veliki optimizam u tabor naše selekcije, a jedan od najiskusnijih u sastavu Slobodan Rajčević ne krije da meč sa Iranom može da odredi sudbinu plasmana Srbije u Litvaniji…

"Dobićemo smernicu za nastavak takmičenja. U slučaju da ostanemo neporaženi, onda bi mogli da jurišamo na drugo mesto, a to znači da bi treća pozija bila zagarantovana. Dobro smo se pripremili, nikome ne pretimo, ali verujemo u svoj kvalitet. Grupa je jaka, Iran je na poslednjem šampionatu bio treći, Argentina je aktuelni prvak sveta, a SAD je reprezentacija koju ćemo tek upoznati, ali radi se o ambicioznoj selekciji. Idemo, dakle, korak po korak", istakao je Rajčević koji je učestvovao i na SP 2012. godine na Tajlandu, do sada jedniom Muindijalu na kome smo se pojavili.

SP u futsalu, grupa F, 1. kolo:

Srbija - Iran 17.00

Argentina - SAD 19.00

Komentari (0)

Sport