Ostali sportovi

Srbija protiv SAD na SP u futsalu: Pobeda od dva gola razlike vodi u osminu finala

Komentari

Autor: Euronews

20/09/2021

-

09:37 >> 09:51

Srbija protiv SAD na SP u futsalu: Pobeda od dva gola razlike vodi u osminu finala
Tomić futsal - Copyright Euronews/Printscreen

veličina teksta

Aa Aa

Futsal selekcija Srbije večeras od 19.00 časova u Viljnusu igra poslednji meč grupe F na Svetskom prvenstvu i za prolaz u osminu finala potrebna joj je pobeda nad SAD od dva gola razlike.

Iran i Argentina opravdali su ulogu favorita u grupi F i igraće večeras za prestiž i prvo mesto, ali Srbija ima imperativ pobede od minimum dva gola razlike kako bi se kao jedna od četiri najbolje trećeplasirane ekipe probila u osminu finala.

Naime, Tajland i Vijetnam su završili na trećem mestu i imaju po četiri boda, pa su overili plasman u osminu finala. Kostarika ima tri boda i gol razliku minus dva (7:9), a Gvatemala tri boda i gol razliku minus 5 (9:14). Srbija je bez bodova sa gol razlikom 4:7, tako da joj je potrebna pobeda od dva gola razlike za plasman u osminu finala. Teoretski, u osminu finala može i SAD ali morao bi da savlada Srbiju sa 12 golova razlike što se graniči sa nemogućom misijom.

 

 

"Kad smo došli u Litvaniju rekli smo jasno: probaćemo da igramo sa svima, ali imamo samo jedan imperativ - da pobedimo Ameriku. I ne odustajemo od toga. Protiv Amerike će biti teško, opet nismo kompletni, ali znamo da nas pobeda sa dva gola vodi u osminu finala. I verujem da ćemo uspeti. A, posle toga sve je otvoreno. Idemo sa trećeg mesta i na oko imamo teži raspored. Međutim, za nas ne postoji teže. Brazil, Iran, Argentina, igrali smo egal protiv tri najbolje selekcije na svetu, nema teže od toga. Ponosan sam na grb, na momke koji su nosili ovaj grb. Srbiji predstoje lepi dani u futsalu". najavio je selektor Dejan Majes.

 

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

 

Komentari (0)

Sport