Ostali sportovi

Direktor Red Bula veruje da su Verstapen i Hamilton jednako krivi za udes u Monci

Komentari

Autor: Euronews

20/09/2021

-

14:52

Direktor Red Bula veruje da su Verstapen i Hamilton jednako krivi za udes u Monci
Luis Hamilton - Copyright AP Photo/Luca Bruno

veličina teksta

Aa Aa

Direktor Red Bula, Kristijan Horner rekao je da su Maks Verstapen i Luis Hamilton zaslužili iste kazne zbog incidenta u trci Formule 1 za Veliku nagradu Italije.

Incident se dogodio 12. septembra, u 26. krugu trke u Monci, kada je Britanac izlazio iz boksa. Došlo je do kontakta, Verstapenov bolid je odskočio od ivičnjak i popeo se na Hamiltonov, posle čega su obojica završila trku.

Posle saslušanja vozača Red Bula i Mercedesa, predstavnika timova i analize video snimaka, utvrđeno je da je Holanđanin kriv za sudar sa sedmostrukim šampionom Formule 1.

Verstapen je kažnjen sa dodavanjem tri mesta u trci za Veliku nagradu Rusije i dobio je dva kaznena poena u dozvoli, a sa odlukom sudija se nije složio direktor Red Bula.

"Teško je prepisati krivicu jednoj strani više nego drugoj. Ako je Fia želela da napravi primer onda je mogla da izrekne istu kaznu obojici vozača, ali smatralo se da je više Maksova greška i pošto nije završio trku, jedina opcija je bila ovakva kazna", naveo je Horner u svojoj kolumni na sajtu Red Bula.

 

Komentari (0)

Sport