Ostali sportovi

Futsal selekcija Srbije u osmini finala SP: Protiv Portugalije za istorijski uspeh

Komentari

Autor: Euronews

21/09/2021

-

09:28

Futsal selekcija Srbije u osmini finala SP: Protiv Portugalije za istorijski uspeh
Srbija - Copyright Euronews/Printscreen

veličina teksta

Aa Aa

Futsal selekcija Srbije ponovo nas je obradovala na Mundijalu u Litvaniji. Ako su mečevi protiv treće selekcije sveta Irana (2:3) i aktuelnog svetskog prvaka Argentine (2:4) protekli u veoma dobroj igri, ali i sudijskim odlukama protiv našeg tima, meč sa SAD i pobeda od 7:0 bila je nagrada za sve što su momci selektora Dejana Majesa uložili.

Bez četvorice igrača Srbija je imala imperativ pobede od dva razlike za prolaz u osminu finala i duel sa Portugalijom u nokaut fazi (24. septembar) i već do poluvremena je to i ostvarila. Mlađe snage su u hali "Klaipedi" najavilljeni potencijal iskazan kroz mečeve protiv favorita, ali i dvomeča sa Brazilom u pripremama, pretočili na terenu u odličnu igru i reviju golova.

"Nastavili smo dobar niz igara, znali smo da ako prihvatimo da je i ova utakmica na nivou snage rivala prethodnih da možemo da pobedimo. Kako smo je prihvatili pokazali smo na terenu, došli smo do ubedljivog trijumfa. Verujem da smo mogli i ubedljivije. Kod smo u prvom delu došli do 2:0, rezultata koji nam je bio potreban, osetio se i neki grč. Ali, to je brzo prošlo, zahvaljujem se momcima na sjajnoj partiji, pokazali su da mogu da igraju protiv favorita, ali i da iznesu teret kad su favoriti", komentarisao je selektor Dejan Majes.

Portugalija je protivnik u osmini finala.

"Izmerili smo se sa Argentinom, Brazilom i Iranom, prvim drugim i trećim na svetu, došao je red na još jednog konkurenta za najviši plasman. Zna se ko je Portugalija. Očistili smo kartone u ovom meču, nadam se povratku Ramića i Pršića što bi bilo jedno izuzetno pojačanje za nas. Protiv Portugalije ne ulazimo sa belom zastavom već sa određenim ambicijama koje ćemo pokušati da ostvarimo istorijski uspeh", najavljuje selektor.

Stefan Rakić je otvorio seriju golova protiv SAD, ali i priznao da nije bilo svejedno pred meč.

"Bilo je jako teško psihološki kad nešto morate da uradite. Imali smo šta da izgubimo za razliku od njih. Ali, zasluženo smo pobedili i zakazali duel sa Portugalijom. O njima je izlišno govoriti, ali biće to još jedna u nizu poslednjih utakmica u kojima Srbija kao tim raste. Odigrali smo jako dobro protiv Brazila, Irana i Argentine, u tim mečevima smo učili i zato smo bili sposobni da ovako pobedimo SAD", istakao je Rakić.

Portiugalija je pobedila u svojoj grupi, prvi as Rikardinjo se nije previše trošio, ali je Markoko (3:3) pokazao da sjajni tim sa Brunom, Britom, Andreom, Fabiom i ostalima nije nedodirljiv. Ukoliko Srbija iznenadi Portugaliju u četvrtfinale ide na boljeg iz duela Španija - Češka.

Parovi osmine finala

1 Venecuela - Maroko (23.09.)

2 Brazil - Japan (23. 09.)

3 Rusija - Vijetnam (22.09.)

4 Argentina - Paragvaj (23.09.)

5 Španija - Češka (24.09.)

6 Portugalija - Srbija (24.09.)

7 Uzbekistan - Iran (24.09.)

8 Kazahstan - Tajland (23.09.)

Četvrtfinale

A Pobednik 1 - Pobednika 2 (26.09.)

B Pobednik 3 - Pobednik 4 (26.09)

C Pobednik 5 - Pobednik 6 (27.09.)

D Pobednik 7 - Pobednik 8 (27.09)

Polufinale

Pobednik A - Pobednik B (29.09)

Pobednik C - Pobednik D (30.09.)

Za treće mesto (3. oktobar)

Finale (3. oktobar)

Komentari (0)

Sport