Ostali sportovi

Neslavan povratak u oktagon: Loler se osvetio Dijazu

Komentari

Autor: Euronews

26/09/2021

-

13:19 >> 13:27

Neslavan povratak u oktagon: Loler se osvetio Dijazu
Nik Dijaz - Copyright AP Photo/John Loćer

veličina teksta

Aa Aa

Spektakularan povratak MMA borca Nika Dijaza u oktagon posle šest godina, nije se završio po volji većine fanova ovog sporta, pošto je bivši šampion “Strajkforsa“ sinoć izgubio od čuvenog Robija Lolera u “velter“ kategoriji (do 77 kg)  na UFC 266 događaju u Las Vegasu.

Borba starih rivala oduševila je sve prisutne u “Ti-mobajl“ areni, a posle dve poprilično izjednačene runde, Loler je tečničkim nokautom u trećoj, poravnao rezultat međusobnim pobedama, nakon poraza iz 2004. godine.

Loler je od samog starta nametnuo svoj ritam, a ovaj je bokserskim kombinacijama odolevao napadima 39-godišnjeg borca, koji je ipak, desnim krošeom, probio “gard“ Dijaza i poslao ga na pod. Loler se zatim odmakao od protivnika i tražio od njega da ustane, ali je već tada bilo očigledno da je dugogodišnja pauza od oktagona uticala na volju borca iz Stoktona, posle čega je sudija prekinuo borbu.

Dijaz se nije borio od 2015. godine i čuvenog okršaja sa Andersonom Silvom, zbog korišćenja nedozvoljene supstance, marihune. Pored suspenzije dobio je i kaznu od 165 hiljada dolara, za nešto što je od 2021. postalo legalno u UFC organizaciji.

Profesionalni rekord u mešovitim borilačkim veštinama:
Dijaz: 26 pobeda, 10 poraza i dve nerešene borbe.
Loler: 21 pobeda, 15 poraza i jedna nerešena borba.

 

Komentari (0)

Sport