Ostali sportovi

Počinje plej-of: Vaterpolisti Radničkog dočekuju Novi Beograd

Komentari

Autor: Euronews

26/05/2021

-

16:28

Počinje plej-of: Vaterpolisti Radničkog dočekuju Novi Beograd
Počinje plej-of: Vaterpolisti Radničkog dočekuju Novi Beograd - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Danas startuje plej-of prvenstva Srbije. Sastaju se dve prvoplasirane ekipe iz ligaškog dela - kragujevački Radnički i Novi Beograd. Radnički je jedini poraz doživeo upravo od Novog Beograda, u drugom kolu (11:8), dok je Novi Beograd bio drugi, sa skorom od 14 pobeda, jednog remija i tri poraza. 

Kragujevčani su do finala plej-ofa stigli posle pobede od 14:7 u majstorici protiv Šapca, dok je ekipa Vladimira Vujasinovića posle dva meča eliminisala Crvenu zvezdu i ušla u prvo finale u istorji (12:6, 12:11).

Prvi meč na programu je večeras (20.00) na bazenu u Kragujevcu.

"Kao i uvek, imamo najviša očekivanja i idemo na pobedu. Ulog je sada još veći, silno želimo da osvojimo trofej i to ne krijemo. Dobro smo se pripremali, uvideli greške koje smo pravili u prethodnim duelima sa njima i analizirali još neke njihove utakmice. Taktički smo spremni i ostaje nam da ispoštujemo sve te dogovore", rekao je Nikola Lukić, jedan od najboljih vaterpolista Radničkog za klupski sajt.

"Glavni aduti Novog Beograda su reprezentativac Miloš Ćuk, osvajač svih mogućih medalja i golman Dimitrije Rističević i Draško Gogov, koji su dugi niz godina na širem spisku. Njih trojicu bih izdvojio, ali imaju još mnogo kvalitetnih igrača koji ih prate. Dobra su ekipa i sigurno je da su se i oni taktički pripremili za nas. Presudna bi mogla da bude želja, jer je bez obzira na taktičku pripremu ona potrebna za pobedu", smatra Lukić.

Finalna serija igra se na dve dobijene utakmice, a drugi meč na programu je u subotu na Novom Beogradu.

Komentari (0)

Sport