Ostali sportovi

Liga nacija: Sjajna Srbija pobedila Italiju

Komentari

Autor: Euronews

27/05/2021

-

23:30

Liga nacija: Sjajna Srbija pobedila Italiju
Liga nacija: Sjajna Srbija pobedila Italiju - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije pobedila je u trećem kolu Lige nacija selekciju domaćina turnira, Italiju, sa 3:1 (25:18, 23:25, 26:24, 25:20). 

Aktuelne evropske i svetske šampionke ubedljivo su najmlađa ekipa u ovogodišnjem izdanju takmičenja, ali se to na terenu ne da primetiti. Sa prosekom od 21. godine, ekipa koju sa klupe predvodi Aleksandar Vladisavljev u odustvu Zorana Terzića igra mimo svih očekivanja. 

Srbija je na visokom nivou odigrala prvi set, konstantno vodila i bez većih problema rešila u svoju korist. U nastavku je Italija zaigrala bolje, uprkos minimalnoj prednosti Srpkinja, selekcija domaćina je uspela da preokrene i izjednači rezultat na 1:1.

Treči set bio je sličan drugom, ali sa drugačijim epilogom. Kao da je to slomilo Italijanke, koje nisu imale odgovor za igru Srbije, koja je bez većih problema rešila meč u svoju korist, 3:1.

Kapiten Katarina Lazović predvodila je Srpkinje do druge pobede u Ligi nacija sa 18 poena, Sara Carić dodala je 11. Kod Italije, bolja od ostalih bila je Silvija Ćinelo sa 24 poena.

Srbija sledeći meč u Ligi nacija igra 31. maja, a protivnik je selekcija Sjedinjenih Američkih Država.

Komentari (0)

Sport