Ostali sportovi

Odbojkašice Srbije izgubile od SAD u Ligi nacija

Komentari

Autor: Euronews

31/05/2021

-

21:56

Odbojkašice Srbije izgubile od SAD u Ligi nacija
Odbojkašice Srbije izgubile od SAD u Ligi nacija - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Odbojkašice Srbije poražene su od selekcije Sjedinjenih Američkih Država u okviru Lige nacija - 3:0 (25:20, 25:16, 25:12).

Reprezentacija SAD, kao dvostruki uzastopni pobednik Lige nacija opravdala je ulogu favorita i savladale podmlađeni tim Srbije, koji jeipak pružio dostojan otpor. Izabranice Aleksandra Vladisavljeva su u prvom setu bile ravnopravan rival do završnice, kada su iskusnije Amerikanke preuzele kontrolu na terenu.

Slična situacija je viđena i u drugom setu, ali su SAD otpor Srbije slomile već sredinom seta. Borbene odbojkašice Srbije nijednog trenutka nisu pomišljale da se predaju, pa ni u trećem setu kada su SAD imale veliku rezultatsku prednost.

Na kraju, SAD su zabeležile maksimalnu pobedu, a mlade odbojkašice Srbije stekle dragoceno iskustvo za naredne mečeve, pre svega za duele protiv Tajlanda i Holandije.

Najefikasnija u redovima pobedničkom tima bila je Mišel Barč-Hekli sa 16 poena, a u selekciji Srbije najbolja je bila Tijana Bošković sa 27 poena.

"Devojke su u prva dva seta pružile solidan otpot, a mislimda smo svi bili malo impresionirani kvalietom I snagom rivala. Iskoristili mso ovu prilikui da odmorimo neke igračic ei okrećemo se sutrašnjoj utakmici protiv tajlanda", rekeo je selector Aleksadar Vladisavljev.

Srbija sada ima po dve pobede i poraza, a naredni meč će igrati sutra od 15 sati sa selekcijom Tajlanda.

Komentari (0)

Sport