Ostali sportovi

Rukometašice Srbije protiv Poljske na startu SP u Španiji

Komentari

Autor: Euronews

03/12/2021

-

09:48

Rukometašice Srbije protiv Poljske na startu SP u Španiji
Rukometašice Srbije protiv Poljske na startu SP u Španiji - Copyright Rukometni savez Srbije

veličina teksta

Aa Aa

Utakmicom protiv selekcije Poljske (20.30, TV Arena 1 Premium) podmlađena ženska rukometna reprezentacija Srbije započinje učešće na Svetskom prvenstvu u Španiji.

Selektor Uroš Bregar na raspolaganju ima mnogo talentovanih, ali ne preterano iskusnih igračica, a dobrom delu njih ovo će biti debitantsko učešće na velikom takmičenju, pa su devojke lišene svakog pritiska.

Ipak, slovenački stručnjak smatra da je plasman u drugi krug u konkurenciji selekcija Poljske, Kameruna i Rusije realna opcija, a da bi se ona ispunila potrebno je ostvariti uvodni trijumf i tako steći dodatno samopouzdanje.

"Prvi meč je uvek najvažniji na svakom velikom takmičenju. Mi u njega ulazimo nakon odličnog rada i uz pozitivnu atmosferu u ekipi, što je za mene kao selektora izuzetno važno. Igramo protiv kvalitetne ekipe i znamo da meč neće biti lak, ali mi smo optimisti i nadamo se pobedi", proučio je Bregar.

Nakon ovog susreta, najbolje srpske rukometašice odmeriće snage protiv Kameruna (5. decembar), dok je poslednji meč u grupi protiv Rusije (7. decembar), a prolaz u nastavak takmičenja će izboriti dve najbolje selekcije.

Komentari (0)

Sport