Ostali sportovi

Pijetlović i Mandić pred završni turnir Kupa: Favoriti smo, nemamo pravo na kiks

Komentari

Autor: Tanjug

25/12/2021

-

19:40

Pijetlović i Mandić pred završni turnir Kupa: Favoriti smo, nemamo pravo na kiks
Vaterpolo - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Vaterpolisti Novog Beograda Duško Pijetlović i Dušan Mandić kažu da je tim spreman za predstojeći završni turnir Kupa Srbije.

Novi Beograd će u polufinalu Kupa za rivala imati ekipu Partizana, a taj duel na programu je u ponedeljak, 27. decembra od 17 sati na bazenu “Milan Gale Muškatirović".

To će biti treći duel Novobeograđana i crno-belih od početka sezone, a u prethodna dva meča slavila je ekipa trenera Vladmira Vujasinovića.

"Mislim da smo fizički i psihički spremni. Možda je ekipa pomalo umorna posle napornog puta u Tbilisi, ali imamo dovoljno vremena da se odmorimo i spremimo za duel sa Partizanom. Naš prvi cilj je da prođemo u finale i nadam se da ćemo biti na svom maksimumu, da ćemo odigrati onako kako znamo i umemo. Ništa manje ni više od toga. Ako bude tako, verujem da će i rezultat biti povoljan za nas", rekao je Pijetlović na konferenciji za medije.

Praveći poređenje sa predstojećim rivalom, Pijetlović je istakao prednosti Novog Beograda.

"Imamo dužu klupu nego Partizan. Oni imaju sedam, osam vrhunskih igrača, ali ostali prvotimci su veoma mladi igrači koji tek treba da stasaju i sazreju. Zato mislim da naša klupa, odnosno rezervni igrači treba da izvuku utrakmicu i nametnu ritam koji Partizan neće moći da izdrži. Kompletnost i kompaktnost naše ekipe je naš najveći adut", rekao je on.

Pijetlović smatra da će ovogodišnji finalni turnir Kupa Srbije biti izuzetno kvalitetan, kao retko kada ranije.

"Vidi se ogorman napredak kod svih mladih igrača u domaćem šampionatu. To je za svaku pohvalu. Moram da priznam da zaista uživam u vaterpolu dok igram ovde u svojoj zemlji na ovom nivou. Kvalitet je evidentan i mislim da naša liga nikada nije bila jača. I ovaj turnir Kupa će biti veliko uživanje za mene, a značajno iskustvo za sve mlade igrače", poručio je Pijetlović.

Još pre početka sezone Novobeograđani nisu krili da su njihove ambicije osvajanje trofeja u svim takmičenjima, a kapiten Novog Beograda Dušan Mandić ističe da tim mora da bude fokusiran ako želi prvi trofej ove sezone.

"Sada nemamo pravo na kiks. Ekipa se po prvi put nalazi u ovakvoj situaciji i zato moramo biti maksimalno fokusirani. Ali, ukoliko budemo igrali na nivou kao što je to bilo u poslednjih par utakmica, tu pre svega mislim na duele sa Brešom i Dinamom, u kojima se video veliki napredak u našoj igri, uveren sam da ćemo trijumfovati. Ipak, trenutno samo razmišljamo o Partizanu i idemo korak po korak", kaže Mandić.

U prvom duelu ova dva tima ove sezone u domaćem šampionatu Novi Beograd je naneo ubedljiv poraz Partizanu 22:5, dok su u drugom meču u Jadranskoj ligi Novobeograđani slavili rezultatom 12:9.

"Tu prvu utakmicu mi smo već zaboravili i izbrisali iz sećanja, jer to nije bio Partizan u svom pravom svetlu. Pobedili smo ih tada sa zaista velikom razlikom, ali već druga utakmica je bila sasvim driugačija i Partizan je tada igrao na visokom nivou. Oni će sigurno biti rasterećeniji u tom meču, jer smo mi favoriti. Međutim, svesni smo toga. Znamo šta nas očekuje. Poštujemo svakoga, ali ne plašimo se nikog".

Mandić je imao jasnu poruku za sve ljubitelje vaterpola.

"Voleo bih da igramo pred punim tribinama. To će biti praznik vaterpola, borba za prvi trofej. Svi ljubitelji vaterpola će imati priliku da uživaju u vrhunskom spektaklu, a siguran sam da neće biti lako i mislim da nijedna utakmica neće biti laka", zaključio je Mandić.

Komentari (0)

Sport