Ostali sportovi

Srpski rukometaši pobedom počeli Evropsko prvenstvo

Komentari

Autor: Euronews

13/01/2022

-

19:25

Srpski rukometaši pobedom počeli Evropsko prvenstvo
Srpski rukometaši pobedom počeli Evropsko prvenstvo - Copyright Rukometni savez Srbije

veličina teksta

Aa Aa

Muška rukometna reprezentacija Srbije na najbolji mogući način počela je Evropsko prvenstvo u Mađarskoj i Slovačkoj.

Srbija je na startu takmičenja pobedila Ukrajinu rezultatom 31:23 (17:11).

Reprezentacija Srbije je uz Francusku pretrpela najviše štete zbog korona virusa uoči šampionata, ali je to nije pokolebalo. Značajno oslabljena ostvarila je veliku pobedu.

Lazar Kukić je bio najefikasniji sa sedam golova, iz sedam pokušaja. Istakao se i golman Milan Bomaštar, sa 10 odbrana.

Prvo poluvreme prošlo je u znaku rukometaša Srbije, koja je bila sjajna. Ukrajina je povela 1:0, i to je bilo jedino vođstvo tog tima. Ekipa selektora Tonija Đerone je preuzela inicijativu i konstantno povećavala prednost, koja je posle 30 minuta bila plus šest.

Posebno se istakao Lazar Kukić, sa šest golova u prvom delu, bez promašaja, a fantastičan je bio golman Milan Bomaštar, koji je neočekivano dobio šansu u postavi i imao sedam odbrana na poluvremenu.

Gde su stali u prvom, srpski rukometaši nastavili su u drugom poluvremenu. Protivniku nisu dali šansu da im se približi.

Ukrajina je odolevala u prvom delu drugog poluvremena, ali nedovoljno, pošto je samo uspela da održava neko vreme šest golova zaostatka. Posle 15 minuta usledio je jak udar Srbije, koja je počela da igra fantastično i povećava prednost, koja je u jednom trenutku bila i plus 12.

Srpskim rukometašima sada je potrebna još jedna pobeda za definitivan plasman u drugu fazu šampionata. Naredni rival biće Hrvatska, a potom sledi i duel sa Francuskom.

Komentari (0)

Sport