Ostali sportovi

Bomaštar i Pešmalbek posle Ukrajine: Možemo još bolje, ključ je u dobroj odbrani

Komentari

Autor: Euronews

13/01/2022

-

21:49

Bomaštar i Pešmalbek posle Ukrajine: Možemo još bolje, ključ je u dobroj odbrani
Rukometaši Srbije - Copyright Tanjug/(Tibor Illyes/MTI via AP)

veličina teksta

Aa Aa

Sjajan start rukometaša Srbije na Evropskom prvenstvu u Mađarskoj i Slovačkoj. Pužili su sjajnu partiju i lakše nego što se očekivalo savaladali na premijeri Ukrajinu rezultatom 31:23.

Ubedljivim trijumfom na turniru zadovoljan je bio i selektor Toni Đerona.

"Ovo je pobeda za one koji su ostali u Staroj Pazovi zbog kovida. Sada se okrećemo meču sa Hrvatskom, posle Francuskom. Dva izuzetno teška duela su pred nama", rekao je Đerona.

Na golu Srbije briljirao  je Milan Bomaštar, zabeležio je nekoliko sjajnih odbrana i doprineo pobedi "Orlova". 

"Prva utakmica je uvek najteža na prvenstvu. Ništa nismo znali o protivniku jer su potpuno promenili sastav i selektora. Pripremali smo se više kako mi da odigramo i otvorimo prvenstvo što bolje. Ključ je bio u dobroj odbrani. Postizali smo lake golove. Želeo bih da se zahvalim selektoru i saigračima, bez njih ništa ne bi bilo. Igrali smo vrlo dobru odbranu, sve je bilo lakše i došlo na svoje", rekao je Bomaštar.

U nacionalnom dresu na zvaničnoj utrakmici uspešno je debitovao Dragan Pešmalbek.

"Prva utakmica je uvek najteža zato što ne poznajemo protivnika. Nisu igrali prijateljske mečeve, baš kao ni mi. Bomaštar je sve odbranio, bili smo ozbiljni ceo meč. Očekuju nas teže utakmice, a možemo da igramo još bolje" rekao je pivotmen Nanta.

Komentari (0)

Sport