Ostali sportovi

Srbija pobedila Italiju u Šapcu: Mandić vodio vaterpoliste do pobede

Komentari

Autor: Euronews

18/01/2022

-

20:19

Srbija pobedila Italiju u Šapcu: Mandić vodio vaterpoliste do pobede
Srbija pobedila Italiju u Šapcu: Mandić vodio vaterpoliste do pobede - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Vaterpolo reprezentacija Srbije savladala je selekciju Italije sa 12:9 (3:1, 3:3, 3:2, 3:3) u Šapcu u okviru grupe C preliminarne faze Svetske lige.

Domaći tim je dobro otvorio utakmicu i već u prvoj četvrtini, koja je završena rezultatom 3:1, napravio prednost od dva gola razlike.
U drugom delu su Italijani uhvatili ritam i uspešno parirali selekciji Dejana Savića, pa su obe ekipe postigle po tri pogotka, te se prednost iz prvog dela ni na poluvremenu nije promenila.

U trećoj deonici Srbija je bila bolja sa 3:2 i tako u završnicu ušla sa tri gola prednosti u odnosu na protivnika.  U poslendjoj četvrtini domaći tim je iskusno sačuvao prednost, kada su primili tri pogotka, ali isto toliko i postigli.

Najefikasniji igrač na meču bio je Dušan Mandić koji je uspeo da postigne tri pogotka iz četiri pokušaja. U timu Italije najistaknutiji bio je Luka Marcijali sa tri gola iz tri pokušaja i jednom asistencijom.

Naredni meč srpska selekcija igraće protiv selekcije Slovačke petog marta.

Sastavi:

Srbija: Strajo-Rističević, Mandić 2, Drašović 2, Ranđelović 2, Lazić, Vico, S.Rašović 3, Lukić 1, Vučinić, Radulović, Stojanović, V. Rašović 1, Mitrović

Italija: Del Lungo, Damonte, Del Baso, Fondeli 2, Ioči 2, Di Somma, Marciali 3, Nikosini, Nikolas 1, Frančesko 1

Standings provided by SofaScore LiveScore

Komentari (0)

Sport