Ostali sportovi

SP u Beogradu biće velika promocija Beograda: U Areni su u toku poslednji radovi

Komentari

Autor: Tanjug

01/02/2022

-

11:38 >> 11:42

SP u Beogradu biće velika promocija Beograda: U Areni su u toku poslednji radovi
SP u Beogradu biće velika promocija Beograda: U Areni su u toku poslednji radovi - Copyright Tanjug/Sava Radovanović

veličina teksta

Aa Aa

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić obišao je danas radove u Štark areni, u kojoj će od 18. do 20. marta biti održano Svetsko prvenstvo u atletici, rekavši da će to takmičenje biti velika promocija za Beograd.


Radojičić je zajedno sa direktorom Arene Goranom Grbovićem obišao radove i radnike koji postavljaju atletsku konstrukciju.

"Pripreme za ovo značajno takmičenje protiče dobro. Pripreme su vrlo zahtevne, s obzirom da je ova konstrukcija ogromna, 220 tona čelika će se ugratiti u konstrukciju, koja će obezbediti stazu za trčanje. Ukupno je 5.000 metara kvadratnih površine na kojoj će se odvijati takmičenje", rekao je Radojičić prilikom obilaska.

On je istakao da će 150 zemalja imati atletičare na ovogodišnjem dvoranskom SP u Beogradu, da će biti ogromna gledanost, kao i da će 214 zemalja imati predstavnike medija.

"Biće ovo velika promocija za grad, velika promocija atetike. I jedno i drugo nam je izuzetno važno. Pokazali smo se kao dobri domaćini ovako velikih takmičenja. Verujem da ćemo to i ovaj put uraditi. Imaili smo 2017. godine EP u atletici i tada smo to dobro uradili. To nas je preporučilo za ovo takmičenje. Verujem da ćemo i ovog puta biti uspešni. Direkor Arene i njegov menadžment je angažovan oko priprema i za sada sve ide po planu", istakao je Radojičić.

Arena je postala simbol Beorgada i u različtim segmentima živi zajedno sa Beograđanima od toga da organizuje velika takmčcenja, velike konecerte, dodao je Radojičić.

"Godina 2019. bila je bila primer sjajnog poslovanja i sjajne ogranizacije kada je bilo i sportskih i muzičkih događaja. Znamo kako Arena godinama radi. Pokazalo se koliko je Arena značajna i u kriznim sitaucijama, kao što szu bile poplave 2014. godine, ali i tokom pandemije kovida. Skoro godinu dana je ova hala je uspela da pomogne Beograđnima i svima nama da se izborimo sa koronom", rekao je Radojičić.

Komentari (0)

Sport