Ostali sportovi

Novi selektor odbojkašica jedva čeka medalje sa Srbijom

Komentari

Autor: Tanjug

03/02/2022

-

13:31

Novi selektor odbojkašica jedva čeka medalje sa Srbijom
Novi selektor odbojkašica jedva čeka medalje sa Srbijom - Copyright Odbojkaški savez Srbije

veličina teksta

Aa Aa

Danijele Santareli novi je selektor odbojkašica Srbije. Na tom mestu zamenio je trofejnog Zorana Terzića i pred njim je težak zadatak.

"Za mene je činjenica da sam postao selektor Srbije neverovatan doživljaj. Znam da je ova ekipa osvojila mnogo trofeja, ali se nadam da se devojke nisu time zadovoljile, da žele nove uspehe, a ja lično želim da dođem do prve medalje sa nekom nacionalnom selekcijom", izjavio je Santareli.

On je u sredu uveče sa italijanskim Koneljanom gostovao u Ubu i zabeležio trijumf od 3:0 u Ligi šampiona.

"Veoma sam srećan što sam selektor Srbije i sada želim da završim sezonu sa Koneljanom, a zatim da provedem leto u radu sa reprezentativkama Srbije. Veliki je pritisak, ali radujem se radu sa selekcijom neverovatnih devojaka", rekao je Santareli.

Kada je u pitanju duel protiv Uba, Santareli je istakao da je posebno zadovoljan pristupom.

"Odigrali smo dobar meč, pravili smo pritisak, diktirali visok nivo igre, posebno u prvom i trećem setu", poručio je italijanski stručnjak. 

Santareli je posetu Srbiji iskoristio i da obavi razgovor sa selektorima mlađih reprezentativnih kategorija Srbije.

Sastanku su prisustvovali selektor ženske pionirske reprezentacije Srbije Nemanja Zekić, Mirjana Musulin, prvi trener kadetkinja, Vladimir Vasović, prvi trener juniorki i Biljana Mihailović, sportski direktor OSS.

Na sastanku je razgovarano o takmičenjima mlađih selekcija Srbije u ovoj godini, o saradnji trenera sve četiri reprezentacije i unapređenju sistema rada.

Komentari (0)

Sport