Ostali sportovi

Finale Kupa Srbije u odbojci: Trijumf Partizana posle 32 godine

Komentari

Autor: Euronews

06/03/2022

-

19:04

Finale Kupa Srbije u odbojci: Trijumf Partizana posle 32 godine
Odbojkaši Partizana - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Odbojkaši Partizana osvojili su Kup Srbije, u finalu u Lajkovcu pobedili su ekipu Mladog radnika rezultatom 3:1 (25:17, 23:25, 25:15, 25:22).

Crno-beli su trofej u Kupu osvojili posle 32 godine čekanja, ukupno osmi put u istoriji. Ujedno, šef stručnog štaba Bojan Janić, nekadašnji reprezentativac, osvojio je prvi trofej u trenerskoj karijeri.

Početak meča bio je u znaku Partizana, sjajnom blok igrom i odličnim napadima poveo sa 1:0 u setovima. Nakon ravnopravnog drugog seta Mladi radnik je preuzeo incijativu i održavao malu razliku koju je Partizan anulirao. Požarevljani su na kraju bili bolji - 25:23.

U trećem setu ekipa koju sa klupe predvodi Bojan Janić je od početka do kraja dominirala i ubedljivo rešila treću deonicu sa 25:15.

Mladi radnik je bio bolji tokom četvrtog seta, međutim, Partizan je u završnici najpre stigao do izjednačenja, a onda u uzbudljivoj završnici preokrenuo na 25:22 i stigao do trijumfa od 3:1.

Prvi poenter utakmice bio je korektor crno-belih, Kanađanin Nejtan Delgajdis sa 19 poena. Iskusni Novica Bjelica je dao veliku snagu mlađim saigračima i na kraju završio susret sa 14 poena. Kapiten Lazar Marinović je postigao 13, a Milutin Nejić poen manje. Cela ekipa je zabeležila čak 20 blokova što je donelo prevagu u finalu.

U ekipi Mladog radnika najzapaženiji su bili Mladen Bojović sa 21 i Vanja Eremić sa 12 poena.

Komentari (0)

Sport