Ostali sportovi

Počinju završne borbe za titulu vaterpolo šampiona Srbije: Sastaju se Novi Beograd-Šabac i Partizan - Radnički

Komentari

Autor: Tanjug

02/05/2022

-

14:29

Počinju završne borbe za titulu vaterpolo šampiona Srbije: Sastaju se Novi Beograd-Šabac i Partizan - Radnički
Novi Beograd - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Posle nešto više od mesec dana pauze sutra se nastavlja se plej-of Superlige Srbije za vaterpoliste, gde se sastaju Novi Beograd i Šabac, odnosno Radnički Kragujevac - Partizan.

Vaterpolisti Novog Beograda su u četvrtfinalu vrlo ubedljivo eliminisali Valis, a u polufinalu ih u sredu od 21.15 sati očekuje prvi duel sa Šapčanima, ekipom koju su do sada ove sezone tri puta pobedili.

Trener Igor Milanović neće imati na raspolaganju najjači sastav jer će zbog povreda izostati Angelos Vlahopulos i Ðorđe Vučinić.

"Ulazimo u finiš sezone i praktično sve će se rešavati u narednih mesec dana. Malo smo se svi uželeli ovih domaćih utakmica. Veliki broj naših igrača bio je prethodnih dana odsutan zbog obaveza u reprezentaciji. Želim da im čestitam na osvojenom prvom mestu na turniru u Podgoricu i plasman na završnicu Svetske lige. Sada je potrebno da se svi fokusiramo na završnicu sezone, a očekujem da ćemo polufinalnu seriju rešiti u dve utakmice. Za to će biti potreban dobar pristup svih igrača, ali ne sumnjam da ćemo imati ozbiljnost i uveren sam da ćemo iz utakmice u utakmicu podizati nivo naše forme", izjavio je pomoćni trener Novog Beograda Ðorđe Filipović na konferenciji za medije.

Polufinalna serija polej-ofa igra se na dve dobijene utakmice, a revanš u Šapcu na programu je 7. maja.

"Utakmicom protiv Šapca počinje najbitniji deo sezone. Zato od sada u svaku utakmicu ulazimo maksimalno motivisani i koncetrisani sa ciljem da u svim utakmicama zabeležimo pobede. Što se tiče ekipe Šapca ne bih previše trošio reči, radi se o veoma kvalitetnom timu, a sama činjenica da su u četvrtfinalu eliminisali ekipu Crvene zvezde dovoljno govori o njihovoj snazi", rekao je prvotimac Novog Beograda Petar Tomić.

Komentari (0)

Sport