Ostali sportovi

Angelina Topić oborila juniorski rekord star 37 godina u skoku uvis

Komentari

Autor: Euronews

17/05/2022

-

13:28 >> 16:09

Angelina Topić oborila juniorski rekord star 37 godina u skoku uvis
Topić Angelina - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Trostruka juniorska šampionka Srbije, Angelina Topić, preskočivši 193 santimetra u Kraljevu oborila je 37 godina star rekord u juniorskoj konkurenciji koji je sa 191 santimetar bio u vlasništvu Tamare Malešev od 1985. godine!

Takođe, kćer srpskog rekordera u ovoj disciplini Dragutina Topića sa ovim rezultatom, zauzima je lidersku poziciju na svetskoj rang listi u njenom uzrastu i jedna je od najvećih mladih nada srpske i svetske atletike.

"Trenirali smo vredno cele zime, pa je ovakav rezultat očekivan. Angelina je tražila potvrdu svojih vrednosti i uspela je sebi da dokaže ono što smo znali i ranije. Tehničke discipline su specifične, mora mnogo faktora da se pogodi i onda je rezultat neizbežan. Formu nismo tempirali, ali smo očekivali da skoči ove visine, jer je za njih spremna. Sad nam predstoji priprema za Evropsko i Svetsko prvenstvo, gde očekujemo da ponovi ovaj rezultat, možda čak i skoči koji santimertar više", rekao je nam legendarni Dragutin Topić.

 

 

Na istom takmičenju koje je održano u Kraljevu, još jedna pulenka Dragutina Topića, Teodora Boberić ostvarila je fantastičan rezultat u skoku udalj. Ona je skočila 6.21 metar i time ispunila normu za Svetsko juniorsko prvenstvo koje se održava od 1. do 6. avgusta u Kaliju (Kolumbija).

Jovan Stranić je na takmičenju u Sloveniji oborio nacionalni rekord za juniore u bacanju kladiva – 70.22 m (sprava 6 kg) i tim rezultatom ostvario normu za SP U20 u Kaliju (Kolumbija).

Atletska sezona već sada mnogo obećava, već 4. i 5. juna održaće se Prvenstvo države za mladje juniore i juniorke u Sremskoj Mitrovici.

Komentari (0)

Sport