Ostali sportovi

Triatlon sezona počinje trkom na Adi Ciganliji

Komentari

Autor: tanjug

17/05/2022

-

15:24

Triatlon sezona počinje trkom na Adi Ciganliji
Triatlon sezona počinje trkom na Adi Ciganliji - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Nova triatlon sezona počinje u subotu trkom na Adi Ciganliji u okviru 28. Beogradskog 11TRI sprint triatlon takmičenja.

Trka će okupiti više od 130 takmičara iz osam zemalja u formatu 0.75 km plivanja, 20 km bicikla i 5 km trčanja je i zvanično prvenstvo Srbije u triatlonu – sprint distanca u organizaciji Sportskog udruženja 11TRI, Triatlon savez Beograda i pod pokroviteljstvom Ministarstva omladine i sporta.

"Svih ovih godina takmičari Srbije su napredovali u pogledu rezultata tako da su postignuti uspesi i na međunarodnom planu. Iz godine u godinu radimo na podizanju kako nivoa organizacije, tako i kvaliteta takmičara, jačamo konkurenciju jer samo iz jake konkurencije izlaze najjači. Srpsko udruženje 11TRI i Triatlon savez Beograda intenzivno radi na razvoju ovog sporta u mlađim kategorijama i pripremu naših najboljih takmičara kako bi se kvalifikovali za Olimpijske igre", izjavio je predsednik sportskog udruženja 11TRI Darko Savić.

Pored takmičara iz Srbije u subotu na Adi Ciganliji učestvovaće i takmičari iz Severne Makedonije, BIH, Kirgistana, Ukrajine, Nemačke i Švajcarske.

Sezona 2022. obuhvatiće tri trke - posle Ade Ciganlije sledi 12. juna Olimpijski Triatlon, prvenstvo Srbije na Srebrnom Jezeru, a sezona se zatvara 18. septembra trkom godine 11TRI Belgrade šampionatom Srbije u poludistanci.

Komentari (0)

Sport