Ostali sportovi

Počinje Evropsko prvenstvu u boksu, Srbija ima 10 predstavnika

Komentari

Autor: Euronews

21/05/2022

-

11:43

Počinje Evropsko prvenstvu u boksu, Srbija ima 10 predstavnika
Počinje Evropsko prvenstvu u boksu, Srbija ima 10 predstavnika - Copyright Bokserski savez Srbije

veličina teksta

Aa Aa

Evropsko prvenstvo u boksu startuje danas u Jermeniji, a na njemu će učestovati i predstavnici Srbije, koji su motivisani da osvoje medalje.

Ovo takmičenje Evropske bokserske konfederacije okupiće najbolje iz 38 zemalja sveta. 

Srbiju će na Evropskom prvenstvu predstavljati 10 boksera: Omer Ametović, Tamir Galanov, Pavel Fjedorov, Vahid Abasov, Sandro Poletan, Almir Memić, Artum Agejev, Vladimir Mirončikov, Sadam Magomedov i Sergej Kalčugin. 

Od njih 10, koji će učestvovati na Evropskom prvenstvu u Jermeniji, čak sedam je predstavljalo Srbiju na prošlogodišnjem Svetskom šampionatu održanom u Beogradu.

Među njima je i osvajač bronzane medalje Vladimir Mirončikov.

"Svi smo podredili naše forme Evropskom prvenstvu u Jermeniji. Biće izuzetno jak turnir, niko neće imati lak posao, svi želimo medalje i idemo da se borimo svim snagama", rekao je Mirončikov u najavi takmičenja. 

"Iza nas je i učešće na turniru Beogradski pobednik koji je po kvalitetu takmičara i mečeva uvek jedan od najjačih u Evropi i za nas je bio odličan test pored početak priprema, da znamo gde smo i šta smo sa formom i opšte psihofizičkim stanjem. Pripreme u bazi Čehov protiču sjajno, imamo idealne uslove za rad i vrhunske sparinge. Treninzi su naporni i raznovsrni, ali bez odricanja i teškog rada nema rezultata. Svi ćemo biti na 100 odsto spremnosti i motivisanosti kada dođe trenutak da se uđe u ring u Jerevanu i bori za Srbiju", istakao je Mirončikov.

Srpski bokseri su imali tronedeljne pripreme za Evropsko prvenstvo u Jermeniji u Rusiji, u bazi Čehov, jednom od najboljih boks trening centara sveta.

Komentari (0)

Sport