Ostali sportovi

Vaterpolisti Srbije od 17.00 časova protiv SAD za peto mesto na SP

Komentari

Autor: Euronews

03/07/2022

-

08:58 >> 08:59

Vaterpolisti Srbije od 17.00 časova protiv SAD za peto mesto na SP
Vaterpolisti Srbije od 17.00 časova protiv SAD za peto mesto na SP - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Vaterpolisti Srbije danas će od 17.00 časova igrati protiv SAD za peto mesto na SP u Budimpešti. Zatvoriće učešće na Svetskom prvenstvu sa timom sa kojim je otvorila takmičenje u grupi u Segedinu pobedom 17:13. 

Srbija želi da posle dobre igre sa Crnom Gorom, zabeleži trijumf i potvrdi peto mesto iz Gvandžua 2019, ali i Amerika iznenađujući pobednik protiv Mađarske hoće da ostvari najbolji plasman na planetarnim šampionatima.

Amerika nikada nije pobedila Srbiju osim u polufinalu Olimpijskih igara u Pekingu. Svi ostali susretu a bilo ih je ukupno 17 pripali su našoj reprezentaciji. 

"Treći put igramo za peto mesto ali to nije bio naš plan. Želeli smo medalju... Idemo protiv Amerikanaca na pobedu, dosta bi nam značila u pripremama za Evropsko prvenstvo u Splitu. Ovo je druga utakmice od one u grupi. Na pripremama su skrivali neke stvari. Znamo odakle nam preti najveća opasnost.Sada u svetu vaterpola ima osam podjednakih reprezentacija i svaka svaku može da pobedi. Tako je bolje za vaterpolo", najavio je srpski vaterpolista Sava Ranđelović.

 

 

Nemanja Vico upozorava na snagu rivala:

"Njihova pobeda protiv Mađara je veliko iznenađenje i tera na oprez. Želeće da nas pobede, fizički su odlično pripremljeni. Cilj je da se podignemo i pobedimo u dobroj partiji. Dogovor je da u svakim meč ulazimo maksimalno motivisani sa ciljem da se pobedi. Sada je cilj peto mesto".

Golman Lazar Dobožanov je pokazao je kvalitet potreban reprezentaciji.

"Možemo da budemo zadovoljni pobedom protiv Crne Gore. Pokazali smo karakter i zajedništvo. Bitna je i pobeda protiv Amerike. Podigli su se, posebno posle iznenađujuće pobede protiv Mađara. Ne verujem da će biti toliko golova kao u Segedinu. Ono je bio početak takmičenja, prvo kolo. Nismo ni bili uigrani. Sada će biti drugačije, tvrđe, igra se za plasman", rekao je Dobožanov.

Selektor SAD Dejan Udovičić je rekao:

"Ko god igra poslednjeg dana želi pobedu. Da uđemo u neizvesnu završnicu i tada da probamo da okrenemo na našu stranu".

 

 

Program poslednjeg dana otvaraju Mađarska i Crna Gora (13.00) duelom za sedmo mesto. Zatim sledi duel za treće mesto između Grčke i Hrvatske (14.30), pa naš duel sa SAD, a od 20.00 časova Italija i Španija igraće za naslov šampionata sveta. Biće to repriza finala iz Gvangdžua 2019. godine a trofej su odneli Italijani.

Za sada je poznat poredak "donjeg doma": Japan je deveti, slede Gruzija, Australija, Južna Afrika, Nemačka, Kazahstan, Brazil i Kanada.

Komentari (0)

Sport